Nieuw Zeeland: Filmlocatie

Down Under is een continent dat tot de verbeelding spreekt, dat vonden de makers van de filmtrilogie Lord of The Rings ook. Het land kan op veel plekken dienen als filmlocatie, de  landschappen zijn adembenemend en variëren van diepblauwe fjorden en groene heuvels tot hoge bergen en gletsjermeren. Verscholen in deze adembenemende natuur liggen prachtige lodges en overnachtingsplekken waar je veel outdoor activiteiten kunt ondernemen zoals wandelen, fietsen, kajakken en surfen. De beste reistijd is november t/m maart.

De meeste reizen beginnen in bruisend Auckland, waar boetiekhotel de Brett een mooie start is. Het Noordereiland staat ook bekend om zijn verlaten stranden en het glooiende heuvellandschappen. Een van onze favoriete hotels ten noorden van Auckland is Helena Bay in The Bay of Islands. Rotorua ligt aan de zuidkant van het gelijknamige meer en biedt naast vulkanische activiteiten en een mooie kennismaking met de Maori-cultuur. De Solitaire Lodge is een aanrader en biedt veel bijzondere activiteiten.

Per boot steek je over van het Noorder- naar het Zuidereiland en per watertaxi word je naar Marlborough Sounds gebracht, een prachtig fjordengebied. Wandelaars en fietsers zijn hier op hun plek, maar ook wijnliefhebbers zitten hier goed, wijnen uit deze regio behoren tot de top.  In de buurt van Christchurch ligt The Otahuna Lodge, een prachtige uitvalsbasis voor deze mooie omgeving. Het Zuidereiland biedt een grote diversiteit aan landschappen. Zo ben je nog in het regenwoud van het Abel Tasman National Park en een paar uur later rij je door een gebied met gletsjers en sneeuw. De westkust is beroemd vanwege de Milford Sound en soms kun je hier ook walvissen en dolfijnen spotten.

Onze medewerkster Wanda Hebly is geboren en getogen in Nieuw Zeeland en heeft een mooie 14-daagse privé reis en 30-daagse privé reis uitgestippeld. Deze reizen zijn volledig op maat te maken, afhankelijk van de beschikbare tijd en de voorkeuren.

 

Laat u inspireren: