China: Langs de Yangtze

Na de dood van Mao in 1976 hebben er in China drastische hervormingen plaats gevonden. Het contrast tussen de grote steden en het traditionele platteland is bijna niet meer te overbruggen.  Het land is overrompelend en heeft een ongekend rijke cultuur en uiterst afwisselende natuur. Onze 15-daagse individuele rondreis Langs de Oever van de Yangtze laat u kennismaken met alle aspecten van het land en leidt langs enkele unieke natuurfenomenen en culturele hoogtepunten. De hoofdstad Beijing, de Grote Muur en het terracotta leger van Xian moet je nu eenmaal gezien hebben. Daarna gaat de reis verder voor een cruise langs de Yangtze rivier, bekend dankzij het reisprogramma van Ruben Terlou. Daarna gaat de reis verder naar Shanghai en Guilin. Shanghai is de grootste stad van China en een zinderende metropool met een adembenemende skyline.De provinciestad Guilin in het zuiden van China is beroemd vanwege het prachtige mystieke landschap van de Li-rivier. Per boot gaat de reis verder naar Yangshuo voor een verblijf in de Yangshou Mountain Lodge.
De reis kan worden verlengd met een bezoek aan Longsheng met de beroemde Ping An rijstterrassen. Met een kabeltrein bereikt u dan de Lian Lodge, fraai gesitueerd op een berg en uitvalsbasis voor de mooiste wandelingen.  De overnachtingen zijn in bijzondere hotels en er staan dagelijks mooie uitstapjes met een privé gids op het programma.

Deze reis is goed te combineren met een bezoek aan de provincie Yunnan in West China, aan de voet van de Himalaya.  Lijiang (2400m) wordt gezien als sfeervolste stad van China en was eens een belangrijke stop op de oude karavaanroute naar Tibet. Het centrum bestaat uit houten huizen, gebouwd om hofjes langs waterkanalen. Het sprookjesachtige Banyan Tree resort is het mooiste hotel van Yunnan en gebouwd in traditionele stijl.
Iets noordelijker ligt Zhongdian in een prachtige bergachtige omgeving en bezoek hier het bezienswaardige Songzanling Klooster, met 700 monniken en lama’s (leermeesters).

 

 

Laat u inspireren: