Indonesie: rondreis Java&Bali

Indonesië is in feite een enorme archipel van meer dan 16000 eilanden, waarvan Java het kloppende hart vormt.  Hier zijn zowel de hoofdstad Jakarta, de culturele hoofdstad Yogyakarta alsmede de Borobudur te vinden, de beroemde boeddhistische heiligdom uit de 8ste eeuw. Hiernaast bevindt zich het mooiste hotel van Java, het Amanjiwo met uitzicht op het tempelcomplex en een bouwstijl die mooi aansluit op de omgeving.

Sumatra is één van de grotere en ruigere eilanden van Indonesië met ongerepte regenwouden, vulkanen met kratermeren en een grote diversiteit aan bevolkingsgroepen. Het tropisch regenwoud is de thuisbasis van naar schatting 10.000 plantensoorten, meer dan 200 soorten zoogdieren, waaronder de Sumatraanse orang-oetan. De westkust biedt een van de beste surfspots ter wereld maar ook niet surfers verblijven graag op de Telo Eilanden.

Het bloemeneiland Bali heeft naast haar prachtige stranden nog veel meer te bieden. Tijdens een autorondreis met chauffeur ga je het authentieke Bali ontdekken. Het eiland heeft een eeuwenoude cultuur en de vulkanen, watervallen en rijstvelden maken een verblijf in het binnenland meer dan de moeite waard. Zeker als je kiest voor de Purist Villas of Capella, dat net buiten Ubud ligt en waar de kamers bestaan uit 22 sfeervolle tenten van 170 m2 ingericht met hutkoffers, badkuip op pootjes en een hemelbed.

Langs de rustige Noordkust liggen kleine dorpjes aan zwarte lavastranden. De afstanden zijn niet te groot en er is genoeg te ondernemen van fietsen of wandelen door de rijstvelden, een beklimming van de vulkaan of een kookworkshop.

Klik hier voor onze 8-daagse reis door authentiek Bali.

 

Laat u inspireren: