Bhutan: Magical Kingdom

Als er een top drie zou zijn van de meest bijzondere reisbestemmingen ter wereld, dan zou Bhutan hier ongetwijfeld deel van uitmaken. Het boedhistische koninkrijk heeft een geïsoleerde ligging aan de voet van het Himalaya gebergte en laat toeristen maar met mondjesmaat toe. De eigenzinnige koning heeft economische vooruitgang ondergeschikt gemaakt aan geluk en heeft de tijd bewust stilgezet. De Tibetaanse cultuur, de fortkloosters en de indrukwekkende bergen tot wel 7500m maken Bhutan tot een unieke bestemming. Bhutan is zeer geschikt voor de sportieve reiziger die het liefst in ongerepte landen reist en graag de wandelschoenen aantrekt. Sinds kort is het ook mogelijk om het oostelijke deel van Bhutan te bezoeken.

De westzijde van het land met de steden Paro, Thimpu en Punakha is het meest ontwikkeld en door de meeste toeristen bezocht. Hoe verder je naar het oosten reist, des te rustiger het wordt, tot het moment dat je zelf de grootste bezienswaardigheid wordt.

Op zoek naar een privé reis op hoog niveau door Bhutan, dan zijn de onovertroffen Aman Resorts Amankora of de Uma hotels de beste keuze. Het kan ook goedkoper, dan overnacht je naar keuze in standaard- of traditionele middenklasse hotels. Standaardhotels zijn simpele guesthouses, de traditionele hotels zijn ook eenvoudig, maar hebben meer charme.  In het oostelijk deel van Bhutan zijn uitsluitend simpele guesthouses te vinden.

Tijdens de reis word je vergezeld door een privé gids en chauffeur en zijn alle verblijfs- en reiskosten inclusief. De beste tijd om Bhutan te bezoeken is de droge tijd, van november t/m maart, als de kans op strakblauwe luchten groot is en het uitzicht op de bergen van de Himalaya fenomenaal. Bij een 7-daagse reis komen de steden Thimpu en Paro aan bod en bezoek je de valleien in de omgeving van Punakha. Klik hier voor de 15-daagse reis van oost naar west Bhutan, die kost op basis van standaardhotels vanaf € 5000 per persoon.

 

 

Laat u inspireren: