Maleisie: Borneo jungle avontuur

Deze avontuurlijke familiereis komt het beste tot zijn recht in de maanden juni t/m september, wanneer de zon veelvuldig schijnt. Via Kuala Lumpur vlieg je naar Kota Kinabalu, de hoofdstad van Sabah. Het Shangri-La’s Rasa Ria Resort ligt aan een fantastisch zandstrand en beschikt over een eigen natuurreservaat met orang-oetangs. Aan het strand kun je diverse watersporten beoefenen, zoals zeilen, windsurfen, kanoën en zeevissen. Er zijn fietsen te huur en je kunt Mount Kinabalu beklimmen, de hoogste berg van Zuidoost-Azië

Dan vlieg je van Kota Kinabalu naar Sandakan, aan de oostkant van Sabah, een stadje met een rijke historie en uitvalsbasis voor het ecotoerisme naar het achterland. Hier ligt het kleinschalige Sepilok Forrest Edge Lodge, met kleine eenvoudige chalets. Het ligt op 10 minuten lopen naar het opvangcentrum van de orang oetans. De Lodge heeft een eigen Jungle Trail met een canopy walk en er is ook een farm waar de beesten in een natuurlijke omgeving leven.

Vertrek daarna per boot door de mangrove bossen naar Abai, op zoek naar de bijzondere Proboscis aap. De Abai Jungle lodge ligt aan de Kinabatangan rivier en is alleen per boot te bereiken. Als  de schemering invalt kun je er duizenden vuurvliegjes boven het water zien. Ga in de vroege ochtend per boot het Pitasmeer op, dé perfecte plek om dieren te spotten! Overnachting in de Kinabatangan Lodge met een rijk dierenleven waaronder zeldzame neusapen en olifanten.

Na afloop keer je weer terug naar Sandakan en neem je de boot naar het paradijselijke eiland Lankayan. Vanuit het chalet stap je direct op het witte zandstrand en het kristalheldere zeewater is perfect om in te snorkelen.

 

 

Laat u inspireren: