Thailand, Laos & Cambodja

Deze reis naar Indochina begint in Thailand, vertrekpunt van een unieke bootreis over de “Mighty” Mekong naar Laos. In Noord Thailand is het goed toeven in Chiang Mai in het Anantara resort, met een fantastisch uitzicht op de rivier. De boottocht van de Thaise grens naar Luang Prabang duurt twee volle dagen. Het is een van de hoogtepunten van de reis en vaart over een van de mooiste trajekten van de Mekong inclusief een overnachting in de Luang Say Lodge.

Luang Prabang, de culturele hoofdstad van Laos wordt omgeven door groene heuvels. Je kunt er heerlijk wandelen langs mooie tempels en koloniale villa’s. Er zijn mooie hotels te vinden, La Residence Phou Vao is er daar een van.

Een korte vlucht brengt je naar Siem Reap, in het noorden van Cambodja, met het bezienswaardige Angkor, het Machu Picchu van Azië. Sfeervolle hotels met heerlijke tuinen en zwembaden dienen als comfortabele uitvalsbasis voor de adembenemende heilige stad van de Khmers. In een gebied van zo’n 400 km2 liggen meer dan honderd indrukwekkende tempel ruïnes. Het Angkor Village hotel is een charmante  uitvalsbasis, voor meer luxe is The Residence of het onlangs geopende Phum Baitang Hotel een goede keuze. Daarna gaat de reis verder naar Phnom Penh met het Archeologisch Museum vol kunstschatten uit Angkor. Vandaar kun je terugvliegen naar Bangkok, per boot verder naar Vietnam reizen of te eindigen aan de mooie stranden van de zuidkust van Cambodja.

De Cambodjaanse Rivièra is nog vrij onontdekt en hier liggen de badplaatsen Kep en het levendige Sihanoukville aan een langgerekt zandstrand. Bijzondere overnachtingsadresjes in Kep zijn Le Bout du Monde en het Knai Bang Chat Resort. Het Song Saa Resort ligt op een privé eiland voor de kust evenals het splinternieuwe Six Senses Resort op Krabey eiland De laatste is per boot in een kwartiertje te bereiken en biedt een geweldige service en fraaie kamers met privé zwembaden, die zelfs de meest veeleisende reizigers zullen bekoren. De beste tijd voor een strandvakantie hier is van november t/m maart.

Klik hier voor de 16-daagse privé reis door Laos en Cambodja.

 

Laat u inspireren: