Oezbekistan: Zijderoute

De Zijderoute, de legendarische handelsroute van China naar de Middellandse Zee, spreekt al eeuwenlang tot de verbeelding. Grieken, Arabieren en Mongolen lieten er hun stempel achter en lieten indrukwekkende bouwwerken achter, die tot de mooiste van Centraal Azië worden gerekend. Tot aan de ontdekking van de scheepsroutes naar India en China ging alle handelswaar per kamelen caravaan langs de zijderoute. De reis voerde destijds langs woestijnen, pleisterplaatsen en de mooist denkbare steden. Een belangrijk deel van de route loopt door Oezbekistan en het land heeft zelfs drie belangrijke handelssteden op haar grondgebied staan.

Samarkand, Bukhara en Khiva zijn allen door UNESCO aangewezen als werelderfgoed. Het zijn steden aan de rand van de woestijn, waar turkooizen minaretten, Koranscholen met gekleurde mozaïeken en kleurrijke bazaars herinneren aan de rijkdom van weleer. Er zijn geen luxe hotels te vinden, wel sfeervolle guesthouses met een goede ligging op loopafstand van de historische centra. Zoals Bibikhanum hotel in Samarkand of Malika Kheivak Hotel in Khiva.

Al  met al een bestemming waar je je nog een echte reiziger voelt, in de voetsporen van Marco Polo. Tijdens onze 10-daagse privé reis Oezbekistan maak je kennis met dit bijzondere land. De richtprijs bedraagt vanaf ca. € 2500 per persoon.

 

Laat u inspireren: