Japan: Onvoorstelbaar anders

Japan is het land van de grote tegenstellingen en misschien wel het meest bijzondere land uit onze collectie. Nergens gaan tradities zo harmonieus samen met onze nieuwe moderne wereld vol technische innovaties. Tokyo is een bruisende metropool en in Groot Tokyo wonen meer dan 35 miljoen mensen. In het stadscentrum vind je het drukste voetgangers kruispunt ter wereld, de beroemde Shibuya crossing.

De stad Tokyo is onderverdeeld in 23 wijken met ieder een eigen bestuur en een mix van oud en nieuw, trendy en funky, eethuisjes en toprestaurants,  design winkels, galeries en musea.  In de wijk Harajuku flaneren jongeren, uitgedost in kleren van Hello Kitty  door de drukke straten of komen samen in het Yoyogipark. Er zijn uitstekende hotels in Tokyo te vinden zoals het Aman resort, Four Seasons of het Hoshinoya hotel.

Buiten de hoofdstad ligt het andere Japan, met soms een ruige natuur en traditionele steden, die goed te bereiken zijn met de trein:

  • De supersnelle Shinkhansen trein brengt je in slechts 2 uur naar Kyoto, met serene tempels, geisha’s en tuinen met een zen-achtige schoonheid. De stad is bijna 1000 jaar de keizerlijke hoofdstad van Japan geweest en is tegenwoordig de culturele hoofdstad van het land. In de omringde groene heuvels  leiden wandelroutes naar magische tempels. Leer tijdens een workshop sushi te maken en overnacht in een ryokan, een tempelhotel of een traditioneel Japans huis.
  • Hakone is een van Japans meest bekende gebieden met warmwaterbronnen (onsen). De natuur is er ongerept, tussen de vulkanische bergen liggen talrijke meren. Een overnachting in Gora Kadan (ryokan) is heel bijzonder.
  • Takayama ligt in de “Japanse Alpen” en heeft zijn authentieke karakter met nauwe straten en traditionele koopmanshuizen goed weten te bewaren. Het was de stad van ambachtslieden en handelaren en geeft een goed beeld van het 19e eeuwse Japan. Ontdek de stad per fiets of wandel de 3,5km lange “Higashiyama Walk” naar Shiroyama Park.
  • Kanazawa is bekend om haar Geishawijk met schilderachtige straten en Kenrokuen, één van de mooiste Japanse tuinen en voormalig wandelpark van het kasteel van Kanazawa. Ryokan Beniya Mukayu is een aanrader.
  • Op het Naoshima kunsteiland ligt ondermeer het Chichu Art Museum, dat ondergronds gebouwd is.
  • Hiroshima met als grootste toeristische trekpleister het Vredesmonument.

Klik hier voor onze 15-daagse privé reis en de prijsindicatie op basis van een tweepersoonskamer is € 4950 per persoon en exclusief vluchten.

 

 

 

 

Laat u inspireren: