Amerika: Best of the West

Voor kinderen blijft Amerika toch nog altijd het land van de onbegrensde mogelijkheden. Niets leuker dan met elkaar op avontuur in dit prachtige land en overnachten in bijzondere hotels langs de route!

Voor een reis per auto biedt de kustlijn van Californië één van de mooiste en meest afwisselende routes. De reis langs de Pacific Coast, van San Francisco naar het zuiden, leidt langs steile kliffen en verlaten zandstranden.
De reis begint met San Francisco en maak hier met een ‘cable car’ een ritje van Union Square naar Fisherman’s Wharf. Bezoek de voormalige gevangenis op het eiland Alcatraz, nu een drukbezocht museum. Op Pier 39 is altijd een groep zeehonden te vinden en fiets over de brug naar de andere kant van de Baai.

De Carmel Valley Ranch ligt zuidelijker en een klein stukje landinwaarts, waardoor het minder last van zeemist heeft. Het is de ideale uitvalsbasis voor excursies in de omgeving en wandelingen door de mooie natuur. Maar ook het resort zelf heeft veel te bieden, want naast zwembaden en golfbanen worden er veel activiteiten georganiseerd.

Rij vervolgens langs de fraaie kustlijn in zuidelijke richting naar Monterrey Bay voor een heerlijk verblijf in het Sanctuary Beach Resort. In Monterey Bay kun je tijdens een boottocht kennismaken met zeehonden, zeeleeuwen, en diverse walvissoorten. Het leukste hotel van Santa Monica is Shutters on the Beach, mooi gelegen aan zee en met de filmstudio’s van Hollywood onder handbereik.

Dan gaat de reis verder landinwaarts naar een van de meest spectaculaire nationale parken van het land, de Grand Canyon. Hier kun je een meerdaagse tocht per boot of raft over de Colorado Rivier maken met overnachting in een ranch en kamperen langs de rivier. Na afloop vlieg je terug vanaf de gokstad Las Vegas naar Amsterdam of verleng je de reis met een verblijf in het fraai gelegen Enchantment Resort in Sedona, met veel outdoor activiteiten.

Klik hier voor onze 18-daagse familiereis

 

Laat u inspireren: