Amerika: Cowboy Country

Deze spectaculaire rondreis langs de mooiste nationale parken van Amerika gaat naar keuze van start in Salt Lake City of Las Vegas.  De autoreis leidt door vier Amerikaanse Staten: Utah, Colorado, Arizona en Nevada. De National Park Service is een geweldige uitvinding die dateert uit 1916 en in het leven is geroepen om de natuurlijke schatten van Amerika te beschermen. In meer dan 62 parken staan dagelijks professionele rangers klaar om je alles te vertellen over de natuur en de mogelijkheden voor spannende outdoor activiteiten.

Utah behoort tot de ruigste en mooiste staten van het land en is vaak gebruikt als decor in  cowboyfilms. Het landschap kenmerkt zich door het rode berglandschap, diepe kloven, grillige rotsformaties en diepzwarte meertjes.
Tot Utah’s “Mighty Five” worden Bryce Canyon National Park, Zion National Park, Canyonlands National Park, Arches National Park en Capitol Reef National Park gerekend.

Arches National Park heeft een woestijnklimaat en heeft prachtige rotsformaties en zandstenen bogen. Het park heeft vaak als filmlocatie gediend, menig John Wayne-western is er opgenomen maar ook “Thelma and Louise” werd hier gedraaid. In de omgeving van Sorrel River Ranch  kun je veel ondernemen zoals raften, hiken en fietsen. Mesa Verde is het enige Nationale Park in Amerika waar het niet gaat om de natuur, maar om de cultuur. Hier maak je kennis met de geschiedenis van de indianen en hun nederzettingen in de rotsen behoren tot de best bewaarde archeologische vondsten van het land.

Dan wacht de Grand Canyon, waar de Colorado Rivier een diepe kloof heeft uitgeslepen en de plaats wordt gerekend tot een van de meest iconische plekken van het land. De overnachtingen staan gereserveerd in canvas tenten, niet ver van de ingang van het park.

Zion National Park heeft vier verschillende ecosystemen en landschappelijk kenmerkend zijn de tafelbergen. De Zion Shuttlebus rijdt bezoekers rond en je bent vrij om op acht plaatsen in en uit te stappen. Je overnacht in de fraaie Zion Mountain Ranch, een mooie uitvalsbasis voor een bezoek aan Zion National Park.

De reis begint of eindigt in Las Vegas, een groter contrast is bijna niet denkbaar. Het is een unieke gekke plek waar je niet uitgekeken raakt op de mensen, het vertier en de gebouwen. Na afloop kun je terugvliegen of de reis verlengen aan de kust, waar heerlijke hotels aan stranden te vinden zijn.

Klik hier voor onze 16-daagse familie reis door Cowboy Country

 

Laat u inspireren: