Canada: Westkust

19-daagse fly & drive West Canada

Deze fantastische rondreis is speciaal geschikt voor ouders met kinderen en de sterke troef zijn de overnachtingen in bijzondere lodges. Veelal twee of drie nachten op één plaats, dus niet iedere dag reizen. Er is op iedere locatie een grote keus aan outdoor activiteiten: zoals kanovaren, mountainbiken, wandeltochten, raften, paardrijden, vissen en beren spotten.

British Columbia en Alberta zijn de westelijke provincies van Canada en samen bieden ze de beste combinatie van steden en natuurschoon. Deze autoreis begint met een comfortabele directe KLM vlucht naar Calgary en eindigt met een direct vlucht terug vanaf Vancouver naar Amsterdam. Bij Calgary ligt het Banff National Park, één van de mooiste parken van West Canada met gletsjers en adembenemende bergmeren. Iets noordelijker ligt ligt Jasper National Park, de plek voor kanotochten of wild water rafting omringd door een overweldigend natuurschoon.  Via Sun Peaks en Whistler voert de reis door “cowboyland”naar Horshoe Bay. Onderweg is het ook nog mogelijk om op een mooie ranch te verblijven zoals de Echo Ranch. Vanaf Horshoe Bay vertrekt de ferry naar Vancouver Island en vaak zie je tijdens de overtocht al walvissen zwemmen.

Hoogtepunt van de reis is de vlucht per watervliegtuig naar de Knight Inlet Lodge een drijvende lodge in één van de mooiste fjorden van het land.

De reis eindigt in Vancouver, een van de meest populaire steden van het Amerikaanse continent. Bezoek het Vancouver Aquarium met zijn beluga’s, zeeleeuwen en otters of neem een watertaxi naar de Kids Market op Granville Island. Hier zijn volwassenen uitsluitend welkom onder begeleiding van minimaal een kind.

Zie dag-voor-dag programma 19-daagse fly & drive West Canada

 

Laat u inspireren: