Canada: Merengebied

Een prachtige reis door het Oost Canada, met een ultieme combinatie van natuurparken, uitgestrekte meren en mooie steden. Een veelzijdige streek en een geweldig mooi decor voor het Canadese buitenleven, je kunt er heerlijk wandelen, tennissen, golfen, paardrijden, roeien, windsurfen en fietsen. Een grote attractie is voor veel bezoekers het natuurgeweld van de Niagara Falls.

Québec City wordt wel de ‘meest Franse stad’ van Canada genoemd. Het is een prettige stad met keistenen straatjes, steile trappetjes en oude verdedigingsmuren. Old Town is verdeeld in Haute Ville (Upper Town) en Basse Ville (Lower Town) die verbonden zijn door een stijle trap.  De stad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Dwars door het prachtige Lake Ontario loopt de grens tussen Canada en Amerika. Je overnacht aan de oever van het meer in de studentenstad Kingston. Een charmant plaatsje met historische gebouwen, een fort en oude huizen. Populair zijn de boottochten door het labyrint van de Thousand Islands.

Tadoussac ligt aan de Saint Lawrence River en is een mooie uitvalsbasis voor het maken van walvisexcursies, maar heeft ook vele fraaie koloniale gebouwen, waardoor het op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO is geplaatst. Je overnacht er in het historische Hotel Tadoussac  uit 1864 met zwembad en uitzicht over de baai.

De reis eindigt in de prachtig gelegen Killarney Lodge, gelegen in het Algonquin Provincials Park op een privé schiereiland met uitzicht op Lake of Two Rivers. Er is een klein privé strand, zodat zwemmen in het meer mogelijk is. Je overnacht er in een cabin met eigen kano voor een tocht over het meer en wellicht spot je elanden, bevers, vossen herten of een van de andere dieren die dit gebied rijk is. Alle maaltijden zijn bij uw verblijf inbegrepen, voor een zorgeloos verblijf in de wildernis.

Zie dag-voor-dag programma 21-daagse familiereis Oost Canada

 

Laat u inspireren: