Amerika: Florida for kids

Mooie stranden, nationale parken en geweldige steden zoals Miami en Orlando en niet te vergeten Disney World! Dit is Florida, the Sunshine State van Noord Amerika. De ideale bestemming voor een familiereis, in een rustig tempo, met overnachtingen in resorts met veel faciliteiten of mooie SKG cottages aan zee.  Het strand is nooit ver weg en onderweg genoeg tijd voor leuke uitstapjes en excursies.

Onze rondreis heeft een rustig tempo met overnachtingen in mooie villa’s bij het strand. Zo is er voldoende tijd voor uitstapjes, winkelen of gewoonweg te genieten van de zon en de zee. De reis begint in Miami South Beach, de meest hippe wijk van de stad met opvallende in pasteltinten geschilderde art-deco gebouwen. Er is in de omgeving veel te doen voor de kinderen zoals een bezoek aan een krokodillenfarm, Seaquarium of Jungle Parrot Island.

Daarna per huurauto naar de Florida Keys, een ketting van tropische eilandjes ten zuiden van Miami, die door 42 bruggen met elkaar en het vasteland verbonden zijn. Key West is een belevenis op zich; het is een historische plaats met een gezellige Caribische sfeer. In het Hawk’s Cay resort leren kinderen alles over dolfijnen en mogen ze daarna met de dolfijnen zwemmen en spelen. Terug op het vasteland wacht een wandeling of fietstocht in het Everglades National Park, de grootste subtropische wildernis van Noord-Amerika en een broedplaats voor kaaimannen en zeeschildpadden.

De eilanden Sanibel en Captiva zijn door middel van een tolbrug met het vasteland verbonden en de trekpleisters zijn de brede witte schelpenstranden en de natuurparken. Het South Seas Island Resort ligt op het uiterste puntje van Captiva Island, direct aan de Golf van Mexico en omringd door een 4 kilometer lang zandstrand. In de jachthaven kun je een bootje huren of zeillessen nemen. Daarnaast worden er dolfijncruises, natuurwandelingen met bioloog en kajaktochten aangeboden.

Langs de kust in zuidelijke richting naar Naples (280km/3uur) vanwaar de doorsteek van de westkust naar de oostkust van Florida gemaakt wordt. De reis is uit te breiden met een bezoek aan Orlando, bekend vanwege Disney World.

Indicatieprijs vanaf €2450 per persoon op basis van 4 personen
Inclusief : vliegreis heen via Miami, autohuur Dodge Caravan Minivan of gelijkwaardig, incl. verzekeringen, 12 overnachtingen op basis van logies. De reis kan naar wens worden aangepast en verlengd.

 

Laat u inspireren: