Amerika: Boston, Maine & NY

De kust aan de Atlantische Oceaan heeft families verrassend veel te bieden, mooie steden, uitgestrekte stranden, sfeervolle badplaatsen en bezienswaardige eilanden. Deze superleuke autoreis loopt langs de kust van Boston via de mooiste natuurparken naar Cape Cod. Met onderweg veel afwisseling in activiteiten : boottochtjes, walvissen spotten, kindermuseum, farmers-markets, junior ranger activiteiten in de parken en nog veel meer.

De reis begint in Boston, met een combinatie van historische straatjes, koloniale gebouwen en moderne architectuur. Loop hier de Freedom Trail, een must voor elke bezoeker aan deze stad. Op zo’n 1 1/2 uur rijden van Boston ligt Rhode island met het beroemde hotel Ocean House, een van de mooiste hotels aan zee.

New England bestaat uit vijf staten : Connecticut, Maine, Massachusetts, Rhode Island en Vermont. De charmante plaatsjes in combinatie met de fraaie kustlijn en karakteristieke vuurtorens maken een rondreis hier zo bijzonder.
De indrukwekkende natuur komt volop aan bod in de Nationale Parken zoals Acadia National Park, White Mountains en Green Mountains. Ieder met hun eigen specifieke fauna, karakteristieke landschap en aanbod aan outdoor activiteiten.

The Kennebunks omvatten twee dorpjes die bij prachtige stranden liggen en waar je heerlijk kunt fietsen, wandelen en boottochten maken. Kennebunkport heeft een levendige Dock Square met een grote keuze aan cafeetjes, kunstgalleries en mooie boetiekjes. Hier liggen de charmante 3-kamervilla’s van Hidden Pond cottages, een ideale uitvalsbasis met zwembad voor de omgeving. Dan kun je ook gebruik maken van het strand van het zusterhotel Tides Beach Club dat alles biedt voor een heerlijk stranddag : ligbedden, handdoeken en een heerlijk lunch.

Glamping kun je in de compleet ingerichte tenten van Forest Yurts, mooi gelegen aan een meer op 30 minuten rijafstand van Portland. Vanuit je kano kun je hier otters en bevers spotten, of zeldzame vogels zoals ijsvogels en arenden.

De reis eindigt in Cape Cod, een groot schiereiland en al meer dan een halve eeuw het geliefde vakantieoord van de Kennedy’s. Een deel van de 800km lang kustlijn is door JFK tot nationaal park uitgeroepen en je kunt er de hele zomer lang bultruggen spotten. Hotel Chatham Barrs Inn is een mooi besluit van de reis en het gelijknamige mondaine plaatsje staat bekend om zijn leuke winkels, gastronomische snoep winkels en restaurants.
De reis is te verlengen met een verblijf in New York.

Reissom  vanaf € 2950 per persoon incl. vliegreis, huurauto en 13 overnachtingen. Zie hier een voorbeeld voor een dag-voor-dag programma Op-ontdekking-aan-de-Oostkust-van-Amerika

 

Laat u inspireren: