Amerika: Hawaii

Het subtropische klimaat, de ruige natuur en de prachtige stranden zijn enkele van de ingrediënten die Hawaii tot een droombestemming maken. Er zijn totaal 137 eilanden, die worden gevormd door vulkanen, waarvan er slechts acht bewoond zijn. De zes grootste eilanden zijn Big Island Hawaii, Oahu, Kauai, Maui, Molokai en Lanai. Zij hebben ieder hun eigen charme, geschiedenis en unieke karakter. De bijzondere Amerikaanse staat is  bekend om zijn vriendelijke bewoners, die bezoekers verwelkomen met bloemenkransen.

Wat de eilanden gemeen hebben is een spectaculair natuur met steile rotskusten, bloemenpracht, groene regenwouden en hoge watervallen. De hoofdstad van Hawaii is Honolulu, gelegen op het eiland Oahu, aan een prachtige baai met op de achtergrond de slapende vulkaan Diamond Head. Hier liggen de lange zandstranden van Waikiki Beach en marinebasis Pearl Harbor. De noordkust van Oahu staat bekend om de hoogste golven van Hawaii en de speeltuin voor veel geoefende surfers, die op zoek zijn naar de perfecte golf. Het eiland Maui staat bekend om zijn tegenstellingen : het noordoosten biedt een weelderige plantengroei maar het westen is droog en winderig. Het adembenemend mooie landschap wordt beheerst door de krater Haleakala en menig bezoeker zegt bij vertrek ‘Maui No Ka Oi!’ (Maui is het beste).

Een bezoek aan de eilandengroep komt pas tot z’n recht als je meerdere eilanden  combineert. Tijdens onze 10-daagse reis Ohau, Maui en Big Eiland komen drie aan bod.

Aan prachtige resorthotels is geen gebrek, op de eilanden worden de meest verwende reiziger gepamperd in luxe en stijl. In Waikiki is The Royal Hawaiian Resort een aanrader en op Big island het Four Seasons Resort Hualalai. Hawaii heeft voldoende te bieden voor een verblijf van 2 weken of langer, maar kan ook goed onderdeel uitmaken van een reis naar Californië of Canada.

 

Laat u inspireren: