Amerika: NYC & The Hamptons

The Hamptons zijn al decennia lang een geliefde hot spot op Long Island voor hippe New Yorkers. Met pittoreske stadjes, mooie stranden en fraaie landschappen, is het logisch dat de “rich and famous” hier graag hun zomers doorbrengen. Waar anders kun je wakker worden met een vers biologisch ontbijt, van een prachtige stranddag genieten, chique winkelen, dineren in een top restaurant? Inmiddels beginnen ook Europeanen deze bestemming te ontdekken en kiezen vaak voor The Hamptons in combinatie met een stedentrip naar New York. De naam Hamptons verwijst naar een reeks mondaine en hippe kustplaatsjes aan de oostzijde van Long Island. De plaatsjes Southampton, East Hampton, Westhampton en Bridgehampton vormen hier samen het Beverly Hills van Long Island op slechts 160km van New York. East Hampton is de trendy hoofdstad van Long Island, in Westhampton staan veel mooie Victoriaanse herenhuizen en in Southampton vind je de enorme landhuizen en chique winkels. Sommige hotels liggen in de plaatsjes met een shuttle service naar het strand en anderen grenzen direct aan het zandstrand.

De surfers en vissers verblijven juist in het meer laid back Montauk, op het meest oostelijke punt van Long Island. Aan leuke guesthouses en B&B’s geen gebrek, maar pas op, ze zijn kleinschalig, prijzig en tijdig boeken is een vereiste. Gurney’s Star Island heeft een eigen jachthaven en een mooie lokatie aan zee. Het luxe zusje met 5-sterren wordt gerekend tot het beste hotel in de omgeving. De zomermaanden zijn er leuk, maar wij raden ook een bezoek in juni en september aan , wanneer de dagen koeler zijn, en het minder druk is. De kamerprijzen gedurende de week zijn vaak aantrekkelijker dan de weekendprijzen en het valt te overwegen om de weekends in New York te blijven en maandag tot vrijdag op Long Island door te brengen.

Topping Rose House is zo’n heerlijke plek om te verblijven, ook buiten de drukke zomermaanden. Het ligt bij Bridgehampton in de nabijheid van trendy boetieks, restaurants en kunstgalerijen en is het hele jaar open. Er is een prachtig zwembad, spa en een uitstekend restaurant.

Onze overige tips voor overnachtingen:
The Inn at Windmill Lane
Sag Harbor Inn
Sunset Beach hotel

Long Island is goed te bereiken per auto of per Long Island Railroad vanaf NY Penn station.

 

Laat u inspireren: