Amerika: New York

The Big Apple mag niet in ons stedenaanbod ontbreken. Het is een geweldige stad waar je tijd en ogen te kort komt en altijd weer hoopt terug te keren.
Onze favoriete uitvalsbasis is de wijk Soho/Tribeca, hier bevinden zich de leukste restaurants, talrijke galeries en mooie winkels.
Het Crosby Street Hotel en het Soho Grand Hotel zijn hier uitstekend logeeradresje. Het Crosby Street Hotel is ingericht door de eigenzinnige eigenaresse Kit Kemp en ligt tusen Prince en Spring street. Het Soho Grand dateert uit 1996 en heeft een trendy “Manhattan”stijl met kroonluchters en eigentijdse meubelen. De lounge/bar wordt tot een NY hotspot gerekend en het hotel verhuurd fietsen aan zijn gasten. Voor de lonely harts is het bovendien mogelijk tijdens hun verblijf het gezelschap van een goudvis huren. Een recente aanwinst in Soho is het splinternieuwe 11 Howard Hotel, lid van de Designhotels en op een toplocatie gelegen.

Een uitstekende en betaalbare optie op loopafstand van Soho is het Washington Square Hotel, gelegen aan het gelijknamige plein. Niet omdat het een luxe hotel is, maar omdat het een charmant en betaalbaar 3-sterrenhotel is met een fantastische locatie. Het ligt midden in het hart van de geliefde stadswijk Greenwich, met in de directe omgeving leuke restaurants, jazzclubs, kunstgaleries en hippe winkeltjes. Het hotel beschikt over een in Art Deco stijl ingerichte lobby en een ontbijtruimte en een fitness.

Het beste uitzicht op Manhattan heb je vanaf Brooklyn, waar de hippe hotels als paddenstoelen uit de grond schieten. Aanrader is het Wythe Hotel, ondergebracht in een voormalige fabriek bij de Brooklyn Bridge.

Valerius kan het verblijf in New York compleet maken door leuke extra’s te regelen zoals een limousine transfer, fietsexcursie naar Brooklyn, musicalbezoek of boottocht om, dan wel een helikoptervlucht over Manhattan. Daarnaast kunnen wij ook excursies boeken of een tafeltje in een geliefd restaurant reserveren, wat in de weekeinden gezien de vaak grote drukte geen overbodige luxe is.

In samenwerking met Residence: New York Citytrip

 

Laat u inspireren: