Amerika: Miami, Sunshine State

Met de directe KLM vlucht van Amsterdam naar Miami is Florida deze winter weer makkelijk te bereiken. Het heeft alles in petto voor een een afwisselende vakantieweek. Downtown Miami werd vroeger vaak overgeslagen maar wordt steeds aantrekkelijker. Hoog-en laagbouw wisselen elkaar hier af en de gratis metro brengt je naar de verschillende delen van de stad. Wynwood Art District is een voormalige grauwe buitenwijk, waar straten nu gekleurd zijn hippe winkels, restaurants en vrolijke streetart. Het spectaculaire gebouw waar het PAMM museum in is gevestigd kijkt uit over de baai en biedt een mooie collectie kunst uit Zuid Amerika. The East is een design hotel met op het dak een zwembad, twee toprestaurants en volgens kenners de beste rooftop bar van Florida.

Voor de kust ligt het eiland Miami Beach, bekend om zijn fraaie architectuur, goede restaurants en kilometerslang zandstrand. Langs de Ocean Drive staan mooie art-deco gebouwen met wuivende palmbomen. Overal kun je fietsen huren voor een tochtje over de  promenade langs het strand.
Het Metropolitan by Como (74 kamers) is een elegant hotel in zo’n fraai Art Deco gebouw op loopafstand van Ocean Drive met zwembad en een privé beachclub.
The Setai is stijlvol, royaler van opzet met in de tuin drie zwembaden. Het is een van de weinige hotels die geen resort fee berekent en in sommige maanden van het jaar geldt 4=3. Maar South Beach blijft een levendige wijk en voor rust ga je naar North Beach, waar Four Season Surf Club een van de mooiste hotels is.

De subtropische eilandjes The Keys liggen ten zuiden van Miami en worden door een highway van 220km en 43 bruggen met het vasteland verbonden.
De koraaleilanden zijn in vijf regio’s verdeeld: Key Largo, Islamorada, Marathon, Big Pine Key & Lower Keys. Het meest zuidelijke eilandje Key West ligt op slechts 145km van Cuba en wordt geroemd om zijn spectaculaire zonsondergangen.
De lommerrijke “Old Town”  bestaat hier uit historische houten huizen die herinneren aan de tijd dat het plaatsje één van de rijkste van Florida was.
Op de Keys zijn mooie familiehuizen in koloniale stijl te huur zoals de Sunset Key Cottages die voor de kust van Key West liggen of The Moorings Village op Islamorada.

Miami is goed te combineren met een verblijf in New York en/of een springplank naar verschillende Caribische eilanden zoals Bahamas en de Turks & Caicos.

 

Laat u inspireren: