Iran: de juwelen van Perzië

Een bezoek aan Iran is een geweldige belevenis, de cultuurschatten en de mensen maken het tot een verbazingwekkend land. Er zijn een paar spelregels waar je je aan moet houden, maar die zijn geen reden om niet te gaan. Vrouwen moeten hoofd en lichaam bedekken en alcohol is verboden. De Shiraz druiven worden nog steeds verbouwd, maar daar worden lekkere rozijnen van gemaakt. Bezoekers aan Iran kunnen rekenen op een gastvrij onthaal door uiterst vriendelijke, vaak hoogopgeleide Iraniërs.

Een bezoek aan Iran wordt gerechtvaardigd door de prachtige monumentale steden uit het oude Perzië. Met als absoluut hoogtepunt Isfahan, waar wellicht wel het mooiste plein ter wereld staat. Voor tuinliefhebbers zijn er de Perzische tuinen, UNESCO heeft er negen aangewezen die het paradijs benaderen. Daarnaast zijn er oasesteden aan de rand van de woestijn, die onderdeel waren van de zijderoute met pleisterplaatsen voor kamelenkaravanen.

Sinds de boycot tegen Iran is opgeheven wordt het land in een snel tempo ontsloten en het bezoekersaantal stijgt met grote sprongen. De mooiste hotels zijn snel volgeboekt zoals het boetiekhotel Saraye-Ameriha in Kashan en het Abbasi Hotel in Isfahan.

Het voor- en najaar zijn de beste maanden voor een bezoek en al onze reizen zijn op privé basis met eigen chauffeur/gids. Kijk naar het dag-voor-dag programma van de onze  12-daagse privé reis Iran, de reissom bedraagt vanaf ca. € 3500 per persoon en het programma is naar wens aan te passen en uit te breiden.

 

Laat u inspireren: