Israël: strand, cultuur en eten

Makkelijk te bereiken en de ideale bestemming voor een zonnige stedentrip.
Het gezegde ‘In Jeruzalem we pray, in Tel Aviv we play’ is geen holle frase.
Tel Aviv is een bruisende stad met stranden aan zee en een aanrader.
De sfeervolle Neve Tzedek is één van de leukste en kleurrijkste wijken met veel trendy winkeltjes en restaurants. Naast vertier is het ook een interessante stad en liefhebbers van architectuur en street-art kunnen hun hart ophalen. Boetiekhotel The Norman  ligt in zo’n interessante stadswijk. Met op het dakterras een infinity pool met uitzicht op de mooiste Bauhaus gebouwen van de stad.

In Tel Aviv kun je op elke straathoek wel een fiets huren en op ontdekking gaan. Vanaf de haven tot aan Jaffa loopt een 12 kilometer lang zandstrand met boulevard en beach clubs. Neve Tzedek is één van de leukste en kleurrijkste wijken met trendy winkels en toprestaurants. Jaffa, de oude stad, is de perfecte plek voor een mooie zonsondergang. Hier ligt het stijlvolle Jaffa Hotel, gehuisvest in een statig 19e eeuws Frans ziekenhuis.

Op zo’n uur rijafstand ligt Jeruzalem en een bezoek aan deze stad mag eigenlijk niet ontbreken. Het ommuurde oude centrum staat op de werelderfgoedlijst en er is veel te zien zoals de Klaagmuur, de Rotskoepel,  de Al-Aqsamoskee en niet te vergeten de Via Dolorosa. Hotel Mamilla ligt fantastisch en is een aanrader, niet in de laatste plaats vanwege het geweldige restaurant op het dak.
Het luxe Waldorf Astoria Jerusalem ligt strategisch tussen de oude en nieuwe stad, op loopafstand van de bekende Jaffa Poort.

Ten noorden van tel Aviv ligt op 50km het archeologisch park van Caesarea, dat tot de meest indrukwekkende bezienswaardigheden van het land gerekend wordt. Tijdens Herodes de Grote werd het de hoofdstad van het land en kruisvaarders maakte er later een vestingstad van. Uit deze vervlogen tijden getuigen nog steeds het amfitheater, hippodroom, paleis en de Romeinse baden.

Woestijnlandschappen trekken veel belangstelling en dat gaat zeker gebeuren met het splinternieuwe resort dat medio juni in de Negev woestijn wordt geopend.
Het Six Senses Shaharut omvat een 60-tal fraaie suites en poolvilla’s en biedt naast rust een mooie spa. Maar ook woestijnactiviteiten en mogelijkheden voor wandelingen, jeepsafari’s en vogels te spotten. Een prachtige plek om op je privé terras met fraai uitzicht de indrukken van een bijzonder land te verwerken.

 

Laat u inspireren: