Jordanië: woestijnschatten

Het bezienswaardige koninkrijk Jordanië ligt op ruim vier uur vliegen van Amsterdam en is een zeer verrassende bestemming. De natuur is er overweldigend en de woestijn in het diepe zuiden wordt door kenners tot de mooiste ter wereld gerekend. Het land bevindt zich op een kruispunt van handelsroutes tussen eeuwenoude beschavingen en is bezaaid met archeologische schatten, zoals de Romeinse stad Jerash. Verder zijn er prachtige kruisvaarderforten en verlaten woestijnkastelen te vinden.
De meest bekende bezienswaardigheid van Jordanië is de oude woestijnstad Petra, benoemd door UNESCO tot Werelderfgoed. De belangrijkste hoogtepunten van het land liggen niet ver van elkaar en zijn door uitstekende en rustige wegen met elkaar verbonden. Hierdoor leent Jordanië zich uitstekend voor een privé-rondreis per huurauto, maar de reis is ook mogelijk via auto met privé-chauffeur.

De reis begint met een verblijf aan de Dode Zee, op nog geen uurtje rijden van de luchthaven van Amman. Het Mövenpick Hotel grenst direct aan de Dode Zee, biedt een grote keuze aan fraaie zwembaden en heeft een heerlijke spa. De derde dag gaat u per huurauto op pad naar Petra, via de King’s Highway. U passeert de berg Nebo (Mozes), de stad van de mozaïeken Madaba en Kerak, bekend door het imposante kruisvaarderfort. Na een bezoek aan Petra gaat de reis verder naar Wadi Rum, in een vallei omringd door een adembenemend woestijnlandschap. Dit is het land van de bedoeïenen en u overnacht in de woestijn in een tentenkamp. De reis eindigt met een ontspannen verblijf aan de Rode Zee, met uitstekende snorkel- en duikmogelijkheden.
Beste reistijd: het voor- of het najaar.

Pluspunten: makkelijk te bereiken, zeer gastvrije bevolking, veel afwisseling van natuur en cultuur, eenvoudige en overzichtelijke wegen.
Minpunten: de hotels zijn uitstekend, maar grootschalig. Petra is een van de nieuwe zeven wereldwonderen en daardoor drukbezocht.

Bekijk hier het programma 8-daagse reis Jordanie van noord naar zuid

 

Laat u inspireren: