Oman: for Kids

Het Sultanaat van Oman is een rustige, uiterst veilige en kindvriendelijke bestemming. Het land is makkelijk te bereiken met een KLM vlucht uit Amsterdam en de reis begint dan in Muscat. Het land heeft een mooie kustlijn de baai van Bandar Jussa ligt op slechts 20 minuten rijden van het historische centrum van de hoofdstad Muscat. Hier ligt Muscat Hills hotel in een beschutte baai en een mooi zandstrand voor de deur. Het kleinschalige resort bestaat uit een 30-tal strandhuisjes, geschikt voor 2 tot 4 personen.
De overige hotels aan de kust zijn grootschalig en luxe, zoals het Al-bustan-palace-hotel met heerlijke lagoonkamers met een terras dat direct aan het zwembad grenst. Het Shangri La resort richt zich met heel veel sportfaciliteiten op de actieve vakantieganger.

Oman leent zich goed voor een rondreis per 4-wd, al dan niet met chauffeur. Bij Ras al Jinz komen jaarlijks veel zeeschildpadden aan wal om eieren te leggen. Hier bevindt zich het informatie centrum en kun je slapen in comfortabele tenten aan zee. De reis gaat daarna verder naar de woestijn waar Nomadic Camp bijzondere activiteiten in de woestijn aanbiedt. Waaronder een tocht op de rug van een kameel en een kennismaking met de levensstijl van de bedoeïnen.
De reis gaat daarna via een oasis verder naar Nizwa, de culturele hoofdstad van Oman met een leuke soek en een bezienswaardig fort. Iets buiten Nizwa liggen de Hoota grotten. Twee miljoen jaar oud, 5 km land en vol stalactieten, stalagmieten, meren en meer dan 100 diersoorten waaronder vleermuizen.
Elke 20 minuten brengt een treintje je van het bezoekerscentrum naar de grot.

Rond Nizwa kun je hoog in de bergen bijzonder overnachten:
The View Camp ligt op 1.400m met fantastisch uitzicht
Alila-Jabalakhdar-Resort heeft een authentieke bouwstijl en verwarmd zwembad.
Anantara Resort is een schitterend nieuw hotel met veel faciliteiten

 

 

Laat u inspireren: