Antarctica & South Georgia

Het landschap van Antarctica is bijna niet te bevatten, oogverblindend blauwe ijsschotsen drijven langs ijsbergen en gletsjers. In dit klimaat overleven alleen de allersterkste soorten zoals pinguïns, zeehonden, zeerobben en walvissen.

De reis begint in Buenos Aires, de sfeervolle hoofdstad van Argentinië. Vandaar vlieg je naar Ushuaia, het meest zuidelijke punt van het Zuid Amerikaanse halfrond. Hier stap je aan boord van het expeditieschip dat koers zet naar Port Stanley, de Brits aandoende outpost op de Falkland Eilanden, in het Spaans de Islas Malvinas. De archipel bestaat uit twee grote eilanden en honderden andere kleine eilanden, gelegen in de zuidelijke Atlantische Oceaan, ten oosten van Argentinië. Er wonen slechts een paar duizend mensen, de wereld behoort hier toe aan vele soorten soorten pinguïns, robben, zeeberen, zuidelijke zeeolifanten en zeeluipaarden.

Dan vaart het schip verder naar South Georgia een van de laatste echte wildernissen op onze planeet. Op Prion Eiland broeden veel albatrossen en op andere plekken maak je kennis met de grootste Koningspinguïn kolonies van South Georgia. De stranden liggen in de paartijd afgeladen vol met zeeolifanten. In Grytviken, waar Floortje Dessing een verlaten Noors walvisvaarders station bezocht, krijg je een rondleiding door het walvisvaart- en natuurmuseum.

Tenslotte wacht Antarctica, het ongerepte Witte Continent met een ongekende stilte en ongereptheid. Een van onze mooiste bootreizen op het zuidelijke halfrond combineert South Georgia & Antarctica en kost vanaf € 15:000 per persoon exclusief vluchten

 

 

 

Laat u inspireren: