Galapagos expeditie

De Galapagos Eilanden liggen op het Zuid Amerikaanse halfrond en behoren bij Ecuador. De Archipel ligt op ongeveer 1.000 km afstand van de kust en zijn een uniek natuurparadijs waar flora en fauna een eigen weg zijn ingeslagen.
De eilanden hebben ieder een eigen geologisch geschiedenis dat zie je aan de spectaculaire landschappen met wilde stranden en oude vulkanen.

De meeste eilanden zijn onbewoond en hebben eigen levensvormen ontwikkeld. Nergens ter wereld is dit fenomeen zo overduidelijk te zien als hier. Met een bootreis heb je de mogelijkheid om meerdere eilanden te bezoeken, elk met een eigen flora en fauna. Op de zandstranden liggen zeeleeuwen ongestoord te slapen en tijdens het snorkelen komen pinguïns en zeehonden nieuwsgierig op je af.

Een Galápagos cruise is in feite een natuurexpeditie met natuurgidsen aan boord.
Dagelijks ga je met natuurgidsen aan wal voor een wandeling, kano tocht of een snorkelervaring. Hoe meer eilanden je bezoekt, des te beter beeld krijg je van de biologische en geologische diversiteit op de eilanden.

Aan boord van de 25m lange catamaran zijn zes tot acht tweepersoonshutten met badkamer. De crew bestaat uit zeven bemanningsleden inclusief een Galápagos natuurgids. Het leven speelt zich voornamelijk op het buiten- en zonnedek af waardoor je veel contact met de natuur hebt. De Catamarans zijn ook exclusief af te huren voor een familie of vriendengroep.

 

Laat u inspireren: