Komodo Eilanden avontuur

Deze unieke 8-daagse bootreis vertrekt naar keuze vanuit Bali of Flores en vaart naar de legendarische Komodo Eilanden en Moyo. Het Komodo National Park (UNESCO-werelderfgoed) is op alle fronten een wonder van de natuur.
Het rijst op uit zee daar waar twee continentale platen botsen in Oost Indonesië.
Dankzij de vulkanische activiteiten zijn hier spectaculaire landschappen gecreëerd en het wordt tot van de beste duik- en snorkellocaties ter wereld gerekend.
Het Komodo National Park beslaat een oppervlakte van 1.817 km2 en bestaat uit de drie hoofdeilanden (Komodo, Padar en Rinca) en 26 kleinere eilandjes.
Met steile kliffen, fraaie baaien en bergachtige landschappen en bewoond door prehistorische wezens, waaronder de inheemse Komodovaraan, de grootste hagedissoort ter wereld. De beste vaartijd is van april tot september en er is keuze uit kleine of grote boten.

De Tiger Blue is een klein schip voor maximaal 12 passagiers en is heel geschikt voor een familievakantie. De traditionele houten boot is 34m lang en beschikt over vijf en-suite hutten, met slaapplaats voor 12 volwassenen en twee kleine kinderen. Het is mogelijk om een hut aan boord te boeken en die kost per persoon van € 3870. Het gehele schip is ook privé af te huren voor een familie of groep vrienden (max 12 personen) vanaf € 5950 per nacht.

De Aqua Blu vaart van Bali naar Flores of in omgekeerde richting. Deze voormalige Britse Marine Explorer HMS Beagle werd in 2019 fraai gerenoveerd door Nederlands beroemde jachtontwerper Cor D. Rover. Alle 15 cabines aan boord zijn voorzien van comfortabele bedden, airco, badkamer met douche. Er zijn drie speedboten aanwezig, waarvan een voor duiken en de andere twee voor uitstapjes naar de eilanden. Daarnaast zijn er watersporten mogelijk zoals duiken en snorkelen, kajakken en stand-up paddleboards. Een 8-daagse expeditie cruise kost vanaf € 7150 per persoon excl.vliegreis

 

Laat u inspireren: