Fascinerend Istanbul

De Turkse hoofdstad is fraai gelegen aan de Bosporus, die de zee van Marmaris met de Zwarte Zee verbindt. Istanbul is een stad met een rijke historie en vanwege de ligging op de grens tussen Azië en Europa is de oosterse sfeer nadrukkelijk aanwezig. Bijvoorbeeld in de bazaars vol geurende kruiden, de Turkse baden, ontelbare minaretten en Ottomaanse gebouwen. Meer dan duizend jaar was de Aya Sophia het grootste  godshuis van het christendom en het  werd destijds vanwege zijn magische ruimtelijkheid uitgeroepen tot het achtste wereldwonder. Een bezoek aan het Topkapi Paleis – met schitterende paviljoens, keukens, baden, tuinen, haremverblijven en prachtige sieraden – geeft een goed inzicht in het rijke hofleven van de sultans.

Onze favoriete hotels in Istanbul zijn de House Hotels, kleinschalige sfeervolle boetiekhotels met toplokaties in de stad en met een uitstekende service and veel comfort.
House Hotel Galatasaray is ondergebracht in een sfeervol historisch herenhuis dat dateert uit 1890 op loopafstand van Sultanahmet. Zusterhotel Nişantaşı ligt op loopafstand van de Bosphorus in de gelijknamig hippe wijk waar zich alle grote modehuizen en toprestaurants bevinden. House Hotel Bosphorus tenslotte heeft een unieke ligging aan de Bosphorus en grenst aan Ortakoy, een levendige stadswijk met leuke restaurants en cafes.

Vierdaagse trip naar Istanbul, vanaf € 595 p.p. inclusief:

  • vliegreis per KLM
  • 3 overnachtingen in House Hotel Galatasaray3 x ontbijtbuffet
  • kamers met thee en koffie faciliteiten, water en gratis internet

Niet inclusief: verzekeringen en eenpersoonskamertoeslag.

In samenwerking met Residence : Istanbul Citytrip

 

Laat u inspireren: