Australië & Tasmanië

Australië is een uitgestrekt land en heeft bovendien nog 12.000 eilanden waar je uit kunt kiezen. Door de enorme afmetingen is het een land van contrasten in de natuur. De indrukwekkende schoonheid vind je terug in de glooiende landschappen, rode woestijnen, ruige kusten en vruchtbare wijnregio’s. Eeuwen geleden wisten de Aboriginals hun weg te vinden dankzij hun beroemde “songlines”, waar Brits schrijver Bruce Chatwin een mooi boek over heeft geschreven.

Er zijn veel mooie hotels in Australië te vinden en de mooiste kun je terugvinden in Luxury Lodges of Australia. Daarnaast zijn er aantrekkelijke eco-lodges en strandhotel te vinden.  Sydney en Melbourne zijn de twee grootste steden van Australië en middels drie prachtige autoroutes met elkaar verbonden.

Vanuit Melbourne brengt een ferry of korte vlucht je naar Tasmanië, ontdekt door Nederlander Abel Tasman en misschien wel het best bewaarde geheim van Australië. Het bestaat voor de helft uit beschermd natuurgebied en het is een uniek wandelparadijs.

Midden in het land ligt het Red Centre, één van de meest in het oog springende natuurfenomenen van Australië. Je kunt er met een heteluchtballon over heen vliegen en daarna op de beroemde trein The Ghan stappen die je door een prachtig landschap naar Alice Springs brengt.

Cairns is de toegangspoort tot het tropische Noorden en het water is hier het hele jaar door lekker warm. Een mooie autoroute leidt naar de Daintree Eco Lodge & Spa. Voor de kust van Queensland ligt het grootste koraalrif ter wereld het Great Barrier Reef. Het rif strekt zich uit over zo’n 2000km en leent zich goed voor een welverdiend strandverblijf. Neem de boot naar de Whitsunday Eilanden of vlieg naar Hamilton Island voor een verblijf met in het Qualia Resort, beroemd om zijn fantastische activiteiten en unieke locatie.

Onze privé reis Australië en Tasmanië gaat langs verschillende hoogtepunten van Australië en is geschikt voor de maanden november t/m maart. De uiteindelijke reisroute wordt bepaald door het seizoen, de beschikbare tijd, interesses en budget.

 

Laat u inspireren: