Vietnam : vele tinten groen

Vietnam, een langgerekt land met een prachtige kustlijn, groene bergen, adembenemende nationale parken, heerlijk eten en een schitterde cultuur.
De mensen zijn energiek, vriendelijke en open, tel daar de zeven UNESCO World Heritage sites op en je hebt een land wat een onvergetelijke indruk achter laat!

Het land strekt zich uit tussen de indrukwekkende steden Ho Chi Minh City en Hanoi, onze favoriete stad in Azië. De oude stad is uitzonderlijk goed bewaard is gebleven en gebouwd in de traditionele 19e en 20e-eeuwse bouwstijl. Zowel de gebouwen als het stratenplan weerspiegelen inheemse en buitenlandse invloeden. Het Sofitel Legend Metropole Hanoi is gebouwd in Frans koloniale stijl en ligt in het hart van de stad, met  het Hoan Kiem-meer en Opera House op loopafstand.

Het noorden van Vietnam biedt prachtige landschappen met rijstterrassen, kleurrijke bergvolkeren en niet te vergeten Halong Bay. Een meerdaagse boottocht door de baai van Tonkin langs zo’n 1.600 eilandje wordt als een van de hoogtepunten van een bezoek aan Vietnam gerekend.

Daarna gaat de reis in zuidelijke richting naar Hué, in 1802 de hoofdstad van Vietnam. De stad is bijzonder mooi vanwege de Perfume River die meandert door het gebouwencomplex, waar de Forbidden Purple City ligt. Dat vraagt om een boottochtje, maar je kunt ook de fiets pakken en op ontdekking gaan.
Ten zuiden van Hué ligt de Baai van Lang Co, bekend vanwege het ongerepte strand, tropische oerwoud, ruige bergtoppen en ecodiversiteit. Het Banyan Tree Lang Co biedt villa’s en een uitgebreid watersportcentrum  en is tevens een goede uitvalsbasis voor een bezoekje aan Hué en Hoi An.

Hoi An, ook Unesco Werelderfgoed, is een mooi voorbeeld van een traditionele handelshaven die volledig en uitzonderlijk goed bewaard is gebleven.
In het charmant kustplaatsje kun je je  onderdompelen in een mix van historie, cultuur en strandleven. Het Four Seasons Resort The Nam Hai ligt aan een ongerept strand op een kwartiertje rijden van het centrum.

De reis eindigt bij de economisch belangrijkste en tevens grootste stad Ho Chi Minh City, vroeger bekend als Saigon. De levendige stad is druk, maar in Park Hyatt merk je daar weinig van. Ten Zuiden van het voormalige Saigon ligt de Mekong Delta met het Azerai Can Tho een goede uitvalsbasis voor boottochten over de Mekong en tochtjes per fiets. Vandaar kun je per boot verder varen via Chau Doc naar Cambodja.

Op 45 minuten vliegen van Ho Chi Minh City liggen de Con Dao eilanden, misschien wel de mooiste eilandengroep van Vietnam. Het Six Senses Con Dao biedt rust, een mooi strand, de beste duik- en snorkelspots en  veel activiteiten en daardoor geschikt voor het gehele gezin.

Vietnam heeft een grillig klimaat en is mede dankzij de moesson zo’n groen land. Houd er met de planning van de reis rekening mee!

 

Laat u inspireren: