Cuba: meet the locals

Cuba is hot en het hele jaar door trekt het veel belangstelling. Doordat de infrastructuur er nog niet optimaal is en de hotelcapaciteit beperkt, is het allesbehalve een last minute bestemming. Wij bieden tijdens onze reizen door Cuba aantrekkelijke home-stays aan, zo leer je veel gastvrije Cubanen kennen.

Bijna alle reizen naar Cuba beginnen in Havana, de historische hoofdstad vol sfeervolle straten, pleinen, oldtimers, musea en barokke kerken. Wandel door Habana Vieja en maak een ritje in een echte oldtimer. Er zijn verschillende leuke overnachtingshotels te vinden waaronder La Reserva, een boetiekhotel gelegen in de Vedado wijk . Veeleisende reizigers kiezen vaak voor het Gran Hotel Manzana Kempinski La Habana of hotel Saratoga

Dan gaat de reis per auto met chauffeur verder naar Viñales, de mooiste vallei van het land, waar een wandeling met een gids op het programma staat. Het is tevens de regio waar tabaksplantages van de beroemde Cubaanse sigaren te vinden zijn. Aanrader is om in een van de vele casa’s te overnachten!

De reis gaat verder naar de zuidkust naar Cienfuegos en Trinidad, door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed.
Trinidad dateert uit 1514 en is een van de meest gefotografeerde steden van Cuba. Een perfect voorbeeld van hoe een stad hier in de Spaans koloniale tijd er heeft uitgezien. Een bezoek aan Casa de la Musica en een foodtour mag dan niet ontbreken en de overnachting is in het sfeervolle Iberostar Grand Trinidad of Finca Kenia.

De reis eindigt op het paradijselijke eilandje Cayo Santa Maria in het resort Melia Cayo Santa Maria met een wit, zinnenstrelend strand voor de deur. De ultieme strandvakantie die je altijd bijblijft; het fantastische strand, de knalblauwe zee, het heerlijke eten, de bijzondere hotelinrichting maar bovenal de hartelijkheid van het personeel. Voor een hapje, drankje of uitgebreide maaltijd hoef je dit keer de deur niet uit: hier is alles  ‘All In’!

Ga het zien voordat Cuba een nieuwe fase van de geschiedenis in gaat!

Privé rondreis vanaf € 3500 p.p. incl. vliegreis

 

Laat u inspireren: