Argentinië & Uruguay

Buenos Aires ligt aan de Río de la Plata en is daarmee een van de grootste steden van Zuid-Amerika. De Argentijnse hoofdstad heeft een Europees karakter en wordt daarom ook wel het “Parijs” van Zuid Amerika genoemd. Het is een intrigerende stad met verschillende stadswijken met elk een eigen karakter. De breedste boulevard ter wereld is de Avenida 9 de Julio en de obelisk die hier staat is een imitatie van de Place de la Concorde in Parijs. In het oude stadscentrum zijn neo-klassieke stadspaleizen en verschillende brede boulevards met pleinen te vinden. In de kleurige stadswijk La Boca met z’n pittoreske huizen wonen veel muzikanten en artiesten.

De stadswijken Palermo, Retiro en Recoleta vormen samen het noordelijke stadsdistrict met statige huizen in Franse stijl die dateren uit het begin van de vorige eeuw. Dit is een van de beste locaties voor een verblijf in de stad en het hotelaanbod is groot. Voor een trendy hotel in Palermo met een eigentijdse inrichting en een leuke prijs zou het Own Hotel een goed keuze kunnen zijn. Voor een langer verblijf zijn de Hollywood Suites & Lofts een aanrader, gelegen in Palermo en met een zwembad op het dak.

Er is veel te doen in en om Buenos Aires
– neem een tangoles
– ga fietsen met een lokale gids
– bezoek een polo wedstrijd buiten de stad
– volg kookcursus
– ga naar een voetbalwedstrijd
– maak een dagtrip naar Uruguay

Per ferry kun je vanuit Buenos Aires oversteken naar Uruguay, de kleine buur van Argentinië en Brazilië en vaak over het hoofd gezien. Het UNESCO stadje Colonia del Sacramento ligt op slechts 1 uur varen en is vaak het startpunt van een rondreis. De witte vuurtoren is hét herkenningspunt en vormt samen met gekleurde huisjes, straten met kinderkopjes en oldtimers het decor van dit idyllische plaatsje. Het Charco hotel is hier een van de leuke guesthouses waar je kunt overnachten.

De hoofdstad Montevideo ligt aan de zuidkust en hier komen wolkenkrabbers en koloniale gebouwen samen bij de haven en het zandstrand.  Uruguay heeft maar liefst 600 km kustlijn en voor de mooiste stranden moet je verder naar het noordoosten reizen. Een geliefde badplaats is het vissersdorp José Ignacio, een hippe plek met mooie designhotels, zandstranden en uitstekende restaurants. Parador La Huella is een van de leukste strandtenten van het zuidelijke halfrond. Overnachten kun je in guesthouses of in de mooie VIK designhotels zoals Playa Vik  en Bahia Vik. Verder naar het noorden liggen de badplaatsen La Pedreira en Cabo Polonia, chic shabby hipper, rustiger en ruiger.

Het binnenland bestaat uit uitgestrekte grasvlaktes en  heuvels en dit is het  terrein van de gaucho’s , échte cowboys, die wonen in authentieke ranchos. Uruguay is een van de veiligste landen van Zuid-Amerika en nog nauwelijks door toeristen ontdekt. Huur een auto en ga het land ontdekken!

 

 

 

Laat u inspireren: