Costa Rica: Familie Avontuur

De groene tuin van Midden Amerika heeft een prachtige natuur waar veel dieren te spotten zijn en dat spreekt veel kinderen aan. Costa Rica heeft zich vanaf het begin als eco-bestemming gepresenteerd en is inmiddels meer dan 26 natuurparken rijk met een grote variëteit aan fauna. Daar kun je kennis mee maken tijdens een canopy wandeling over verhoogde wandelpaden en hangbruggen door het dichte oerwoud. De reis begint in San José en eindigt aan de kust met onderweg veel spannende activiteiten in de natuur, waaronder raften, zipline, canopywalk en zwemmen.

De Pacuare Lodge ligt op 2 uur rijden van San José en is eigenlijk alleen per raft goed te bereiken, leuker kan het bijna niet worden. Maar als je toch liever met een 4wd gaat dan kan dat natuurlijk ook. De eco lodge is een geweldig mooie uitvalsbasis voor centraal Costa Rica en heeft 19 suites en villas met een privé terras en hangmat. Kinderen vanaf 8 jaar zijn welkom, maar voor een transfer per raft moet je minimaal 12 jaar oud zijn.

In het Senda Monteverde loop je letterlijk met je hoofd in de wolken. Met een natuurgids leer je beesten spotten en onderscheiden en kom je veel te weten over hun gewoontes. Met een beetje geluk zie je dan ook een luiaard, die hoog in de boomtoppen leeft en bijna altijd slaapt.

Aan de westkust liggen de mooiste stranden, zijn veel watersportfaciliteiten en schijnt de meeste zon. Het Arenas del Mar Resort ligt bij het Manuel Antonio National Park aan een fraai met palmbomen begroeid strand.
Hotel Punta Islita ligt op het schiereiland Nicoya op  een heuvel en is de plek om na een dag vol activiteiten bij te komen in een mooie privé villa.

Aan de Caribische kust aan de oostzijde van het land ligt Puerto Viejo, een surfers hotspot met een mooi achterland, fraaie stranden en goede fietsmogelijkheden. Bijzondere overnachtingsadresjes zijn Banana Azul en The Tree House Lodge.

De richtprijs voor het landarrangement op basis van 2 volwassenen + 2 kinderen is vanaf € 10:000 totaal, exclusief de intercontinentale vluchten.

Klik hier voor onze reis

 

Laat u inspireren: