Ecuador: Galapagos Eilanden

De Galapagos Eilanden zijn onderdeel van Ecuador en zijn te bereiken via Quito of Guayaquil. Op ongeveer 1.000 km afstand van de kust van Ecuador bevindt zich de Galápagos Archipel, een uniek dierenparadijs en bovenaan menig wensenlijstje van echte natuurliefhebbers. De eilanden hebben ieder een eigen ontstaansgeschiedenis en geologisch verhaal en dat zie je aan de spectaculaire landschappen met wilde stranden en oude vulkanen.

De meeste eilanden zijn onbewoond en hebben eigen levensvormen ontwikkeld. Nergens ter wereld is dit fenomeen zo overduidelijk te zien als hier. Met een bootreis heb je de mogelijkheid om meerdere eilanden te bezoeken, elk met een eigen flora en fauna. Op de zandstranden liggen zeeleeuwen ongestoord te slapen en tijdens het snorkelen komen pinguïns en zeehonden nieuwsgierig op je af.

Een Galápagos cruise is in feite een natuurexpeditie met natuurgidsen aan boord. De kleinere schepen hebben acht hutten aan boord voor 16 passagiers, maar er zijn ook grotere boten met zonnedekken met ligstoelen aanwezig.
Dagelijks ga je met natuurgidsen aan wal voor een wandeling, kano tocht of een snorkelervaring. Hoe meer eilanden je bezoekt, des te beter beeld krijg je van de biologische en geologische diversiteit op de eilanden. De vaarschema’s variëren in tijd en route en het is van belang de juiste keuze te maken. Een van de meest complete cruises aan boord van een kleinere boot (8 cabines) is de 12-daagse cruise op de Seaman Journey. Er zijn ook iets grotere schepen zoals de Evolution, die een tocht van 7 nachten aanbiedt.  De cruise kan verlengd worden met een verblijf op een van de bewoonde eilanden.

Tot onze favoriete plekken rekenen wij :
Santa Cruz Island : Pikaia Lodge en Finch Bay
San Cristobal Island : Golden Bay Hotel

De kosten van een 8-daagse cruise bedragen ca. € 5900 per persoon excl. vliegreis maar inclusief alle maaltijden en excursies.  Klik hier voor onze 10-daagse reis Quito & Galapagos. Het programma is uit te breiden met een bezoek aan het Amazone gebied of de Andes van Ecuador.

 

Laat u inspireren: