Suriname: kust en regenwoud

Een van de meest verrassende en vrolijkste bestemmingen ligt in Zuid Amerika.
Ondanks het feit dat Suriname al meer dan 30 jaar onafhankelijk is, blijft het land zich zeer verbonden met Nederland voelen. De hoofdstad Paramaribo ligt aan de brede Suriname-rivier en heeft veel historische bouwwerken die getuigen van de hoogtijdagen van de stad. Hotel Torarica & Casino**** ligt aan de rivier en heeft een fraaie tuin met zwembad en tennisbanen. Per fiets kun je de omgeving van Paramaribo te verkennen en een bezoek brengen aan Frederiksdorp. Deze historische plantage aan de rivier biedt tevens overnachtingsmogelijkheid.

Het achterland van Suriname bestaat uit tropisch regenwoud en is heel puur en ongerept, een ideale plek om vogels en dieren te spotten. vanuit Paramaribo brengt een busje je naar het Brokopondo meer, vanwaar je per boot over de rivier naar Danpaati verder reist. Dit is de plek waar de ontsnapte slaven heen vluchtten om midden in de jungle een nieuw bestaan op te bouwen. Danpaati staat garant voor een bijzondere kennismaking met de Marron-cultuur, die zijn wortels in Afrika heeft. Mooie wandelingen, boottochten en workshops behoren tot de mogelijkheden.

Vanaf de airstrip Zorg & Hoop in Paramaribo vertrekt een klein vliegtuigje naar een eco lodge die ver weg van de beschaving ligt. Na een vlucht van ruim een uur over een oneindige groen regenwoud wordt de landing ingezet op de airstrip van Kabalebo Lodge. Onder leiding van natuurgidsen worden iedere dag boottochten en bijzondere uitstapjes gemaakt. Een verblijf in het ongerepte achterland is zeker vergelijkbaar met het Amazonegebied,  als het al niet beter is en voor velen het hoogtepunt van een Suriname reis. Het ruige natuurgebied is van een ongekende schoonheid, een paradijs voor natuurliefhebbers en heel ver verwijderd van de bewoonde wereld.

De smeltkroes van culturen heeft Suriname ook culinair gezien geïnspireerd, je kunt er namelijk heerlijk eten. Hotels staan niet bekend om grote luxe maar zijn sfeervol en staan garant voor een bijzondere belevenis. Suriname heeft geen noemenswaardige stranden,  maar kan eenvoudig gecombineerd worden met Curaçao, zeer geschikt voor een paar stranddagen snorkelen of duiken

Klik hier voor een Reisschema Suriname  vanaf € 3500 per persoon

 

 

 

Laat u inspireren: