Mexico: Koloniale schatten

Mexico City is een van de grootste steden ter wereld en er is veel te doen, te beleven en te zien. Historische gebouwen, grote diversiteit aan musea, boulevards en parken om te flaneren. De stad werd in de 16e eeuw gebouwd door de Spanjaarden op de ruïnes van Tenochtitlan, de oude Azteekse hoofdstad. Er zijn vijf Azteekse tempels te bewonderen alsmede een kathedraal (de grootste van het continent) en een aantal prachtige 19e en 20e-eeuwse openbare gebouwen zoals het Palacio de las Bellas Artes. De Mexicaanse hoofdstad heeft veel mooie hotels, Hotel Las Alcobas ligt in de chique residentiële wijk Polanco op loopafstand van het wereldberoemde Antropologisch Museum.

Met auto met chauffeur vertrek je van Mexico City naar Santiago de Querétaro voor een bezoek aan het koloniale centrum. De stad is in 1996 door UNESCO op de werelderfgoedlijst gezet en van belang is het enorme aquaduct dat bestaat uit vijfenzeventig bogen. De reis gaat verder naar San Miguel de Allende, een van de mooiste en meest romantische steden van het land. Overnachten op niveau kan in het fraaie hotel Casa de Sierra Nevada met een heerlijk tuin met zwembad. Door de stad rijden trammetjes langs plekken die je zelf niet zo gauw zou ontdekken.

De reis gaat verder naar de kust naar het westen naar een van de mooiste hacienda’s van het land. Hacienda San Antonio ligt in de pittoreske hooglanden van Mexico aan de voet van de Colima vulkaan. Een geweldig verwenadresje waar je in een prachtige omgeving kunt relaxen aan het zwembad of juist niet. Want er zijn veel activiteiten mogelijk zoals fietsen, wandelen, tennissen, paardrijden, stand-up paddle en uitstapjes per 4wd.

Daarna is het nog 3 uur rijden naar de kust met mooie strandhotels op onvoorstelbaar mooie lokaties aan de Stille Oceaan. Zoals het Thompson Zihuatanejo en Imanta, lid van Relais & Chateaux. Cuixmala is het  zusterhotel van de Hacienda San Antonio en trekt veel beroemdheden vanwege de grote mate van privacy en luxe. Binnenkort opent het One & Only Mandarina haar deuren en dat belooft ook veel goeds.

 

Laat u inspireren: