Mexico: Yucatan

Het schiereiland Yucatan is de bakermat van de Maya cultuur en biedt naast prachtige tempelcomplexen en koloniale stadjes ook fantastische stranden. Rond de badplaats Cancun valt veel moois te ontdekken zoals Isla Holbox, een autovrij idyllisch eilandje dat door een smalle lagune met pelikanen en flamino’s wordt gescheiden van het vasteland. Na een autorit van 3 uur volgt een korte oversteek per ferryboot vanaf het havenstadje Chiquila. Het is een heerlijke plek om even bij te komen van de vliegreis en het tijdverschil. Villas Flamingos heeft een heerlijk zwembad op het strand en Casa Las Tortugas ligt aan een spierwit zandstrand. In de zomermaanden kun je er in de omgeving walvishaaien spotten.

Een rondreis door Yucatan gaat langs mooie koloniale stadjes en indrukwekkende  tempelcomplexen van de verloren beschavingen. Bezoek de indrukwekkende tempels van de heilige stad Chichen Itza, UNESCO monument en eens één van de grootste Maya-centra van het land. De koloniale stad Merida werd gesticht door de Spanjaarden en vanwege de vele witte gebouwen wordt het ook wel ‘de witte stad’ genoemd. In de buurt liggen de prachtige tempels van Uxmal en Kabah, in een groene omgeving en veel rustiger dan Chichen Itza. Je kunt er in de stad overnachten in koloniale herenhuizen zoals Haciënda Merida. Maar Yucatan staat ook bekend om zijn bijzondere overnachtingen in sfeervolle 19e eeuwse haciënda’s met mooie tuinen en zwembaden en heerlijke rustpunten en route.

Op weg naar Campeche ligt het fraaie Chablé Resort, een welness resort met een uitgebreide spa en biedt keuze uit 38 casitas. Een bezoek aan Yucatan is niet helemaal compleet zonder de tempelcomplexen van Palenque. Het vergt extra rijtijd, maar de omgeving en de tempels zijn zo adembenemend mooi, dat je er geen spijt van krijgt. Vanaf Palenque gaat de reis verder naar Bacalar, waar Rancho Encantado de mooiste overnachtingen aan de lagune biedt. De rondreis eindigt aan de kust, waar verschillende mooie strandresorts te vinden zijn.

Yucatan is een mooi stuk van Mexico en zeer geschikt voor een veelzijdige familiereis met kinderen want er valt onderweg veel te doen:
– Holbox : zwemmen met walvishaaien
– Kijkje in de verloren wereld van de Maya’s
– Beklimming van de mooiste tempels van het land (UNESCO)
– Bezoekjes aan Spaans Koloniale stadjes en overnachten in hacienda’s
– Zwemmen in cenotes, grotten met een poel met helder water
– Op ontdekking door de jungle bij Palenque
– Boottocht op de Laguna van Bacalar
– Zwemmen in watervallen
– Heerlijk Mexicaans eten !

Onze 15-daagse familiereis Yucatan is inclusief privé auto met gids maar wij gezien onze grote expertise stippelen ook graag een reis-op maat uit.

 

 

Laat u inspireren: