Argentinië & Chili : Patagonië

Onze wintermaanden zijn de uitgelezen maanden voor een bezoek aan Patagonië.
De hoofdstad Buenos Aires is een bruisende metropool en wordt ook wel het Parijs van Latijns Amerika genoemd. De stad bestaat uit verschillende stadswijken met ieder een eigen karakter waaronder Boca, San Telmo, La Recoleta en Palermo. Er zijn interessante musea te vinden, uitstekende restaurants, prachtige winkels en aan leuke hotels geen gebrek.

Vlieg vanuit Buenos Aires naar Peninsula Valdez, aan de oostkust van Argentinië. Hier bevindt zich het belangrijkste zeereservaten ter wereld (UNESCO) en de beste tijd voor een bezoek is van van sep t/m nov. Dan lopen de gemoederen onder de mannetjes op, komen de pinguïns aan land en zwemmen orka’s langs de kust om op zeehonden te jagen. Een verblijf in Estancia Rincon Chico staat garant voor een spectaculaire natuurbeleving.

Het zuiden van Argentinië en Chili wordt ook wel Patagonië genoemd en de belangrijkste troeven hier zijn de ongerepte natuur en overweldigende verscheidenheid aan landschappen. Een binnenlandse vlucht van ca. 2 uur brengt je naar El Calafate, het hart van Patagonië met meren, bergen en gletsjers en een unieke flora en fauna. Bezoek het nationale park Los Glaciares en vaar per catamaran tussen de krakende ijsbergen naar de adembenemende Perito Moreno gletsjer. Misschien niet de grootste gletsjer, maar wel degene waar je heel dichtbij kunt komen.

Vanaf El Calafate steek je over land door naar Chili, een prachtige tocht over een uitgestrekte pampa met lama’s, gletsjer meren en besneeuwde bergtoppen. Een verblijf in het Eco Camp in Torres del Paine is een mooi besluit van de reis. Het Nationale Park staat bekend om zijn prachtige landschappen van bergen en gletsjermeren waar wilde paarden, lama’s, poema’s en niet te vergeten de condors volop aanwezig zijn. Het Eco Camp Patagonia heeft comfortabele koepelvormige tenten met badkamer. Dagelijks is er keuze uit verschillende outdoor activiteiten begeleidt door zeer kundige en enthousiaste gidsen. Na afloop kun je vanaf Punta Arenas via Santiago de Chile naar Amsterdam terugvliegen.

Verlenging Paaseiland
Paaseiland ligt midden in de Stille Oceaan, op 3800 kilometer vanaf Santiago de Chile. Het eiland is één van de grootste culturele bezienswaardigheden van Chili. De opvallende paarse koppen en grote standbeelden vormen nog steeds een groot raadsel en hotel Explora is een geweldige uitvalsbasis.

Klik hier voor onze 15-daagse privé reis Argentinië en Chili , beste reistijd oktober t/m april.

 

Laat u inspireren: