Peru: familiereis

Een fascinerend en mystiek land en een fantastische bestemming voor families met kinderen. Het is een van de avontuurlijke reizen uit ons aanbod met flinke rijafstanden en grote hoogteverschillen. Deze reis beperkt zich tot vier verschillende locaties, waar voor kinderen veel te beleven is: Amazonegebied, Land van de Inca’s, Titicaca Meer en de Colca Canyon, waaraan we naar wens nog bestemmingen kunnen toevoegen.

Na aankomst in Lima staat als eerste het overweldigende Amazone gebied op het programma. In het Tambopata National Park ligt de  Refugio Amazonas Lodge in een overweldigende natuur waar je veel bijzondere dieren gaat tegenkomen. Op het programma staan (nacht)wandelingen, boottochten en excursies met gespecialiseerde natuurgidsen die je alles over de flora en fauna kunnen vertellen.

Vandaar vlieg je naar Cusco, eens de hoofdstad van de Inca’s en toegangspoort tot de Sacred Valley met de beroemde Inca Trail naar Machu Picchu. Een van de meest bijzondere hotels in de heilige Vallei is de  Sol y Luna lodge. Hier worden gastvrijheid en comfort gecombineerd met Sol y Luna Foundation, dat in het teken staat van scholing van minder kansrijke Peruaanse kinderen.

Vanuit Cusco gaat de reis verder per trein naar het Titicaca Meer, het hoogstgelegen meer ter wereld. Op het programma staan onder meer boottochten naar de drijvende eilanden, waar indianen wonen met een geheel eigen levensstijl. Er zijn hier verschillende mooie overnachtingsmogelijkheden waarbij het Suasi hotel de meest bijzondere locatie heeft, aan het water op een klein eilandje weg van alles.

Vanaf Puno leidt de weg over de uitgestrekte hoogvlaktes met indianen dorpjes en grote kuddes lama’s naar de Colca Canyon, waar de Grote Condor heerst. Dit is landschappelijk gezien een van de mooiste bergstreken van het land met vulkanen, thermische baden en één van de diepste kloven ter wereld. De Colca Canyon Lodge heeft eigen natuurlijke warmwaterbaden waar je heerlijk in kunt badderen.

In Peru zijn er beperkte mogelijkheden om de reis af te sluiten aan zee, zoals Máncora in het noorden van het land met goede (wind) surfmogelijkheden. Of ten zuiden van Lima bij Paracas, met toegang tot de Ballestas Eilanden en indrukwekkende zandduinen.

Zie hier onze 20-daagse rondreis door Peru.

 

 

 

Laat u inspireren: