Guatemala & Belize

Welkom in Guatemala, het land van de eeuwige lente! Met Spaans koloniaal erfgoed en spectaculaire Maya-ruïnes, biedt Guatemala veel culturele hoogtepunten. Daarnaast is het de thuisbasis van een kleurrijk volk dat onder meer is samengesteld uit Indianen en Latino’s. Nergens ter wereld leven nog zoveel rechtstreekse afstammelingen van de Maya’s als hier en naast de hoofdtaal Spaans worden er nog zo’n 21 Maya-talen gesproken.

De reis begint in Antigua, de voormalige hoofdstad van het land. De stad die in het begin van de 16e eeuw gesticht werd ligt 1.500m boven de zeespiegel en werd in 1773 grotendeels verwoest door een aardbeving. Het stadscentrum is zeer charmant en wordt gekenmerkt door indrukwekkende ruïnes en koloniale gebouwen. Daarna gaat de reis verder naar het Meer van Atitlán, waar Casa Palopó een fraaie uitvalsbasis direct aan het meer is.

In het Nationaal park Tikal ligt het belangrijkste monument van de Maya’s.
De oude Maya stad werd bewoond van de 6e eeuw voor tot de 10e eeuw na Christus. In het ceremoniële centrum vindt men prachtige tempels, paleizen en openbare pleinen, die bereikbaar zijn door middel van hellingen. Je overnacht in het park in de Jungle Lodge, omgeven door een rijke vegetatie waar wel 54 verschillende soorten zoogdieren voorkomen.

Het kustgebied van Belize is een prachtig natuurgebied dat bestaat uit het grootste Barrièrerif van het noordelijk halfrond. Je vindt er offshore atollen, enkele honderden zandbanken, mangrove bossen, lagunes. De overnachtingen in Belize zijn in geweldig mooie hotels gereserveerd zoals  Ka’ana Luxury Resort, waar veel activiteiten mogelijk zijn. De reis eindigt in Turtle Inn Resort, eigendom van de beroemde filmregisseur Francis Coppola, die bij zijn voormalige familiehuis cottages en villas bouwde voor zijn familie en paying guests.

Klik hier voor onze 14-daagse reis Guatemala & Belize

 

 

Laat u inspireren: