Het groene noorden

Het noorden van Portugal is het mooiste deel van het land, met oogstrelende landschappen en een fraaie kustlijn met lange zandstranden. Waar je ongestoord kunt slapen tussen de wijngaarden in combinatie met bijzonder design, gastronomische verrassingen en sportieve activiteiten. Oporto is de perfecte toegangspoort naar de Douro, een van ´s werelds mooiste wijn- en natuurgebieden en tevens UNESCO Werelderfgoed.

In Oporto (door de Portugezen Porto genoemd) zijn er twee hotels die er uitspringen The Yeatman met een terras met zwembad en panoramisch uitzicht. En het centraal gelegen Pestana Vintage hotel, gehuisvest in drie prachtig gerestaureerde 16e, 17e en 18e eeuwse gebouwen. Het is mogelijk per boot vanuit Oporto te vertrekken en in een dag over de Douro richting Spanje te varen tot aan Regua en daar uit te stappen.

Six Senses Douro Valley is een van de meest gerenommeerde logeeradressen aan de Douro. Het voormalige 19e eeuwse landgoed is omgetoverd tot een uniek spa hotel met een fraai verwarmd zwembad. Het combineert de rust en charme van een historisch gebouw met modern design. Naast hotelkamers zijn er ook familie woningen die voldoen aan de hoogste eisen qua comfort en service. Het 18e eeuwse landhuis Quinta Nova omvat 120ha en biedt zijn gasten 6 kamers in het hoofdhuis en 5 in de bijgebouwen, met terras.

Iets verder in het binnenland liggen enkele bijzondere country house hotels met zwembaden en spannende activiteiten:
Casa da Cisterna : Ana en António (twee biologen) verwezenlijken hun droom in het authentieke dorpje Castelo Rodrigo. Gastvrijheid op hoog niveau.
Casa da Insua***** : sfeervol 18-eeuws landhuis met een van de mooiste tuinen van het land en interessant activiteitenprogramma in en rond de tuin.
Casas do Coro***** : Dertien authentieke comfortabele huisjes (2 tot 11 pers) met zwembad midden in een historisch dorp op een heuvel.

Genoemde accommodaties lenen zich goed voor een actieve wandel- of fietsvakantie en de hotels zijn goed met elkaar te combineren. Ook is het mogelijk om in een week langs de kust van Porto naar Lissabon te fietsen. Zie onze 8-daagse reis per fiets van Porto naar Lissabon

 

Laat u inspireren: