Lissabon en omgeving

De fraaie Portugese hoofdstad ligt statig aan de monding van de brede rivier de Taag en heeft de laatste jaren een enorme vernieuwing meegemaakt.
Het is een stad vol kunst en mooie bezienswaardigheden, met de meeste zonuren van Europa. De oevers van de Taag worden in snel tempo ontwikkeld en in de voormalige industriële gebouwen vind je nu vintage winkels en eethuisjes.

Een historisch en romantisch logeeradres is het charmante York House****, gehuisvest in een voormalig 17e eeuws klooster, gelegen tussen de wijk Lapa en de Taag op 2km van het centrum. Een familie trip met kleine kinderen naar de Portugese hoofdstad in Chiado Martinhal is bij voorbaat geslaagd.
Het stijlvolle familiehotel heeft een uitstekende ligging en biedt familiesuites met keuken en de services van een baby conciërge, babysitservice en kidsclub.

Het valt ook te overwegen om iets buiten Lissabon aan zee te verblijven.
De combinatie van stad & strand geeft het beste van twee werelden.
Cascais is een voormalig vissersdorp met mooie stranden en er is een regelmatige treinverbinding met Lissabon.
Hotel Pousada Cidadela Cascais is een typische Portugese Pousada, in dit geval een luxueus hotel ondergebracht in een historisch 16-eeuws gebouw.
De kamers zijn licht en luchtig en de inrichting ultramodern!
De haven, het centrum, de zandstranden en Lissabon liggen onder handbereik. Wij kunnen vanaf Lissabon dagtochten aan boord van een mooi zeiljacht aanbieden. Tevens kun je makkelijk de Koninklijke zomerpaleizen van Sintra bezoeken.

Iets buiten Cascais ligt Martinhal Family Resort met 72 stijlvolle hotelkamers en enkele aantrekkelijke driekamervilla’s. Voorzien van binnen- en buitenzwembaden, kidsclub, spa, driving range, putting green, 18-holes golfbaan. Rustig gelegen op slechts 10 minuten rijden van de zee.

Zo’n 60km ten noorden van Lissabon ligt Areias do Seixo, een van de meest bijzondere en originele hotels van het land. Het ligt aan uitgestrekte stille stranden van de Atlantische Oceaan en heeft een informele maar gastvrije sfeer. De strakke bouwstijl in combinatie met het bijzondere warme interieur met exotische kleuren geeft een spannende combinatie. Er zijn slechts 10 kamers, met daarnaast enkele villa’s en townhouses beschikbaar, tijdig boeken is daarom aan te raden.

Sublime Comporta, ligt tussen Lissabon en de Algarve, niet ver van zee.
Comporta is het best bewaarde geheim van de Portugezen, dit is de plek waar ze zelf op vakantie gaan. Niet in de laatste plaatse vanwege de fantastische stranden. Maar het hotel mag er ook wezen! Vanuit Lissabon rijd je over de brug over de rivier de Taag naar Setubal, vanwaar de ferry vertrekt naar Troia en met een beetje geluk spot je aan boord dolfijnen. Vanaf Troia ben je in een wip in Comporta.

 

Laat u inspireren: