Ecuador: Andes & Amazone

Alhoewel Ecuador één van de kleinste landen in Zuid Amerika is, heeft het een grote  variatie in landschappen. Het land is 7 x zo groot als Nederland en aan de kust vind je bananenplantages en mangrovebossen. Daarna volgen de hoge Andesbergen met vulkanen en daarachter ligt het groene Amazone gebied. Door de relatief kleine afstanden kun veel zien. Ecuador heeft een koloniaal verleden dat terug te vinden is in Quito en Cuenca, beiden vanwege hun prachtige historische gebouwen uitgeroepen tot UNESCO werelderfgoed.

De reis begint in de bezienswaardige hoofdstad Quito, gelegen op 2850m hoogte en omringd door vulkanen. Het historische centrum is deels afgesloten voor verkeer en hier staan mooie koloniale huizen, kerken en interessante musea.

Ten noorden van de stad leven nog indianen die je tegenkomt op de markt van Otovalo. In de omgeving kun je overnachting in een sfeervolle hacienda zoals Hacienda Piman en Hacienda Zuleta, een herenboerderijen met veel activiteiten. Voor een bijzondere ervaring in het tropische regenwoud kun je hier terecht in de Mashpi Lodge, waar alles in het teken staat van de natuur.

Een korte vlucht vanuit Quito brengt je naar het Amazone gebied, vanwaar de reis verder gaat met kleine bootjes naar de lodges langs de rivier. Er is veel te doen en te zien: wandelingen met natuurgidsen, kanoën, boottochten of een bezoek aan een indianendorp. De Sacha lodge en Napo Wildlife Center bieden mooie activiteiten in de natuur voor jong en oud.

Op weg naar het zuiden passeer je de vulkanen Cotopaxi en Chimborazo en een treinreis met de Tren Crucero langs Devil’s Nose is een van de topattracties in deze streek. Cuenca ligt zo’n 450 kilometer ten zuiden van Quito en is één van de leukste steden van het land. Vandaar reis je verder naar Guayaquil en via het groene Machalilla National Park naar Isla de la Plata. Op dit eiland voor de kust vind je veel dieren die je ook op de Galapagos Eilanden tegenkomt. Het is een leuke boottrip vanuit Puerto Lopez met in de zomermaanden een grote kans om walvissen te spotten langs deze kust.

Deze reis is per huurauto te maken maar kan ook met auto met gids en chauffeur.

 

 

 

Laat u inspireren: