Atlantische Kust

De meer dan 1000km lange kustlijn van Tanger tot voorbij Agadir is nog steeds een weinig toeristisch ontwikkeld gebied en heeft veel te bieden. De natuur is afwisselend en langs de kust liggen aantrekkelijke historische plaatsjes die dateren uit de 15e en 16e eeuw.
Het zijn met name de Portugezen geweest die aan de Zuid Atlantische kust hun vestingsteden bouwden en actief handel dreven met de grote schepen die op weg waren van Europa naar Azië. Langs de zee loopt een rustige weg die leidt door een groen heuvellandschap en die steeds weer zorgt voor verrassende uitzichten over de Atlantische Oceaan. De visserij is de belangrijkste bron van inkomsten en de vissershavens zijn levendig en vol activiteiten. Dit is de plek waar de verste vis geserveerd wordt en waar de gegrilde sardines vanaf de boot direct via de grill op het bord belanden. De zandstranden zijn veelal leeg en uitgestrekt en lenen zich uitstekend voor heerlijke strandwandelingen. Hoe zuidelijker de reis gaat, des te meer worden de Noord Afrikaanse invloeden herkenbaar.

Tanger
Het noorden van Marokko ligt op korte afstand van Europa en het is dan ook geen wonder dat de Spaanse invloeden hier het sterkst merkbaar zijn. Tanger ligt op een klif aan zee en heeft veel schrijvers, filmmakers en kunstenaars geïnspireerd. Het is een mediterrane witte stad met minaretten en palmbomen, die uitkijkt over de Straat van Gibraltar. De stad is opgedeeld in een historische medina met pittoreske straatjes en steegjes en een nieuwe wijk met interessante musea en mooie tuinen. Tanger heeft natuurlijk ook een levendige haven en buiten het centrum liggen mooie stranden en fraaie villa’s, waaronder het Koninklijk Paleis. Naast een verblijf in Tanger is het ook mogelijk om een rondreis naar Tetoaun, Chefchaouen en Asilah te maken. Deze reis zou per huurauto of auto met chauffeur gemaakt kunnen worden.
Onze geselecteerde accommodaties in Tanger: Dar Sultan, Hotel Le Mirage, Dar Nour

Oualidia
Oualidia ligt aan zee halverwege Casablanca en Essaouira en de belangrijkste attractie is het door duinen begrensde schitterende strand. Vanwege de geïsoleerde ligging heeft het massa toerisme hier geen kans gekregen en Oualidia is dan ook met name geschikt voor rustzoekers en voor de kust ligt een fraaie lagune met heerlijk rustig zwemwater.
Onze geselecteerde accommodatie in Oualidia: la Sultana

Essaouira
Aan de fraaie Atlantische zuidkust ligt Essaouira, een bijzonder charmant kustplaatsje met een pittoreske vissershaven en een ommuurde historische binnenstad. In de jaren 70 was het een bekend hippie centrum en Jimmy Hendrix en Mick Jagger verbleven hier toen graag. De plaats staat nog steeds bekend als dé ontmoetingsplek voor kunstenaars en het is een van de belangrijkste centra voor moderne kunst.
Onze geselecteerde accommodaties in Essaouira:
Riads in de Medina: Dar LoulemaMadada MogadorPalais Heure Bleu, Villa Maroc
Aan zee en in omgeving: Jardins des DouarsLes Jardins de la Villa MarocMGallery Le Medina en Spa, Sofitel Mogador Golf en Spa

Agadir
De grootste badplaats van Marokko heeft ondanks haar moderne karakter toch een aantal sterke troeven in handen. Vanwege de zuidelijke ligging is dit de kustplaats waar het grootste aantal zonuren van Marokko gemeten worden. De belangrijkste attractie is de aanwezigheid van het beschutte prachtige lange zandstrand van 9 km lengte.
Onze geselecteerde accommodaties in Agadir: Riad Villa Blanche, Sofitel Royal Bay Resort
Omgeving Agadir: Paradis Plage Surf Yoga en Spa Resort, Dar Al Hossoun

 

Laat u inspireren: