Atlantische Kust

Marokko heeft een kustlijn van meer dan 1000km lang die deels aan de Middellandse Zee grenst en deels aan de Atlantische Oceaan. Langs de kust liggen historische Portugese en Spaanse havenplaatsjes die dateren uit de 15e en 16e eeuw. De visserij is de belangrijkste bron van inkomsten en de vissershavens zijn levendig en vol activiteiten. Dit is de plek waar de verste vis geserveerd wordt en waar de gegrilde sardines vanaf de boot direct via de grill op het bord belanden. De zandstranden zijn veelal leeg en uitgestrekt en lenen zich uitstekend voor heerlijke strandwandelingen. Hoe zuidelijker de reis gaat, des te meer worden de Afrikaanse invloeden herkenbaar.

Middellandse Zee 
Het noorden van Marokko ligt op korte afstand van Europa en het is dan ook geen wonder dat de Spaanse invloeden hier het sterkst zijn. Tanger ligt op een klif aan zee en heeft veel schrijvers, filmmakers en kunstenaars geïnspireerd. Het is een mediterrane witte stad met minaretten en palmbomen, die uitkijkt over de Straat van Gibraltar.

Atlantische Kust
Aan de fraaie Atlantische zuidkust ligt Essaouira, een bijzonder charmant kustplaatsje met een pittoreske vissershaven en een ommuurde historische binnenstad. In de jaren 70 was het een bekend hippie centrum en Jimmy Hendrix en Mick Jagger verbleven hier toen graag. De plaats staat nog steeds bekend als dé ontmoetingsplek voor kunstenaars en het is een van de belangrijkste centra voor moderne kunst.

Oualidia ligt aan zee halverwege Casablanca en Essaouira en de belangrijkste attractie is het door duinen begrensde schitterende strand. Vanwege de geïsoleerde ligging heeft het massa toerisme hier geen kans gekregen en Oualidia is dan ook met name geschikt voor rustzoekers en voor de kust ligt een fraaie lagune met heerlijk rustig zwemwater.

Agadir,De grootste badplaats van Marokko heeft ondanks haar moderne karakter toch een aantal sterke troeven in handen. Vanwege de zuidelijke ligging is dit de kustplaats waar het grootste aantal zonuren van Marokko gemeten worden. De belangrijkste attractie is de aanwezigheid van het beschutte prachtige lange zandstrand van 9 km lengte. Taghazout, Het surfwalhalla Taghazout ligt op ongeveer 30 minuten rijden van Agadir en is een leuk surfdorpje met fel gekleurde huisjes en blauwe vissersbootjes op het strand.

 

Laat u inspireren: