Privé rondreizen

De Koningssteden van Marokko hebben de bezoekers veel te bieden, hier bevinden zich de belangrijkste bezienswaardigheden en musea van het land. Marrakech is de meest zuidelijk gelegen stad en trekt de meeste bezoekers.  Rabat ligt aan zee en is de politieke en bestuurlijke hoofdstad van Marokko. De historische ommuurde wijk Le Kasbah ligt op een rots aan zee en omvat schilderachtige smalle steegjes met wit en blauw geverfde huisjes.

De Koningsstad Meknès werd in de 17e eeuw uitgekozen door Sultan Moulya Ismaïl als de nieuwe hoofdstad van zijn rijk. Onder zijn hoede werden prachtige bouwwerken neergezet en floreerde de stad als nooit tevoren. De Medina is omgeven door 45 km lange stadsmuren met fraaie stadspoorten en herbergt een labyrint aan overdekte straatjes met winkeltjes en werkplaatsen.

Fès is de oudste Koningsstad van Marokko en tevens een belangrijk intellectueel, cultureel en religieus centrum. Het is ook de stad waar traditionele ambachten nog op grote schaal worden beoefend en bekend zijn met name de leerbewerking en het verfijnde blauwe aardewerk. De volledig ommuurde medina van Fès wordt tot de meest authentieke van Marokko gerekend.

Het zuiden van Marokko is landschappelijk gezien zeer aantrekkelijk en leent zich uitstekend voor een rondreis per 4wd naar indrukwekkende Atlas gebergte en de woestijn. De felgekleurde groene oases van de rivieren de Draa en Dades contrasteren hier prachtig met het droge woestijnlandschap. Tijdens het voorjaar zie je bovendien de besneeuwde toppen van het Atlas gebergte op de achtergrond liggen. Het biedt goede mogelijkheden  om een keer in een tentenkamp in de woestijn te overnachten.

Er is keuze uit verschillende privé rondreizen op basis van een 4wd met gids/chauffeur
-14-daagse privé reis: Koningssteden, Kasbahs & Hoge Atlas
-8-daagse privé reis: Marrakech, Kasbaroute & Sahara
-10-daagse privé rondreis: Marrakech, Hoge Atlas, Anti Atlas en  Atlantische kust
-8-daagse privé rondreis: Marrakech, Hoge Atlas, Anti Atlas en  Atlantische kust

Valerius Reizen is sponsor van de Stichting Sahara-Roots, opgericht door onze medewerkster Wanda Hebly. Met als doel de prachtige woestijnlandschappen te beschermen en schoon en onaangetast over te dragen aan toekomstige bezoekers. De stichting maakt de bevolking aan de rand van de Sahara bewust van milieuvraagstukken en plant boompjes om op de oprukkende Sahara het hoofd te bieden. Zie de website van Sahara Roots.

 

 

Laat u inspireren: