Privé rondreizen

Het noorden van Marokko grenst aan de Middellandse Zee, heeft een Mediterraan karakter en hier zijn veel Spaanse invloeden te vinden. De westkust daarentegen is veel stiller en uitgestrekter en hier grenzen authentieke Portugese havenplaatsjes en ongerepte zandstranden aan de Atlantische Oceaan.
De Koningssteden Rabat, Meknès en Fès zijn veel koeler dan het veel zuidelijker gelegen Marrakech.

De Koningssteden Rabat, Meknès en Fès
De Koningsstad Rabat ligt aan zee en is de politieke en bestuurlijke hoofdstad van Marokko. De historische ommuurde wijk Le Kasbah ligt op een rots aan zee en omvat schilderachtige smalle steegjes met wit en blauw geverfde huisjes. Binnen de burchtmuren bevinden zich naast elkaar een lommerrijke Andalusische tuin en het Musée des Oudaia. In de Ville Nouvelle zijn twee belangrijke toeristische trekpleisters te vinden; het indrukwekkende mausoleum van Mohammed V en het Archeologische Museum met een omvangrijke collectie van unieke Romeinse objecten. Villa Manderine is een leuk overnachtingsadresje.

De Koningsstad Meknès werd in de 17e eeuw uitgekozen door Sultan Moulya Ismaïl als de nieuwe hoofdstad van zijn rijk. Onder zijn hoede werden prachtige bouwwerken neergezet en floreerde de stad als nooit tevoren. De Medina is omgeven door 45 km lange stadsmuren met fraaie stadspoorten en herbergt een labyrint aan overdekte straatjes met winkeltjes en werkplaatsen. Buiten de stadsmuren liggen wijngaarden waar uitstekende wijn geproduceerd wordt.

Fès is de oudste Koningsstad van Marokko en tevens een belangrijk intellectueel, cultureel en religieus centrum. Het is ook de stad waar traditionele ambachten nog op grote schaal worden beoefend en bekend zijn met name de leerbewerking en het verfijnde blauwe aardewerk. De volledig ommuurde medina van Fès wordt tot de meest authentieke van Marokko gerekend. De medina bestaat uit ontelbare districten die ieder hun eigen koranschool, moskee, hammam en bakkerij hebben en bovendien een eigen soek. Met onze privé gids ga je op stap om de binnenstad tijdens een stadswandeling te  verkennen.  Onze geselecteerde riad’s in Fès:
Ryad Mabrouka, Riad Salama, Dar Al Andalous, Dar Bensouda

Aanrader: ieder jaar wordt in Fès eind mei het wereldmuziek festival van de Musiques Sacrées gehouden. Muzikanten uit de gehele wereld treden hier in de openlucht op en ’s avonds zijn er privé concerten te bezoeken in diverse riads. Zie www.fesfestival.com 

Zuid Marokko
Meer naar het zuidoosten ligt het indrukwekkende Atlas gebergte met authentieke bergdorpjes en hoge bergtoppen. Daarachter begint de pre-Sahara, waar de felgekleurde groene oases van de rivieren de Draa en Dades contrasteren met het droge woestijnlandschap. Tijdens het voorjaar zie je vaak de besneeuwde toppen van het Atlas gebergte op de achtergrond liggen. Voor overnachtingen in tenten in de woestijn zijn met name het voor- en najaar zeer geschikt. Het is ook de kans om een keer in een tentenkamp in de woestijn te overnachten.

Onze geselecteerde accommodaties in en rond Ouarzazate & de Sahara:
In en rond Ouarzazate: Dar Ahlam, Dar Kamar, Ouednoujoum
Kasba gebied: Azalai Desert Lodge Zagora, Azalai Desert CampEco-lodge SawadiRiad Ksar Ighnda, Auberge Kasbah Tombouctou, Bab El Oued

Je kunt kiezen uit verschillende rondreizen op basis van een huurauto of per landrover met chauffeur. Voorbeelden van onze privé rondreizen per 4WD en chauffeur :
-14-daagse privé reis: Koningssteden, Kasbahs & Hoge Atlas
-8-daagse privé reis: Marrakech, Kasbaroute & Sahara
-10-daagse privé rondreis: Marrakech, Hoge Atlas, Anti Atlas en  Atlantische kust
-8-daagse privé rondreis: Marrakech, Hoge Atlas, Anti Atlas en  Atlantische kust

Valerius Reizen is sponsor van de Stichting Sahara-Roots, opgericht door onze medewerkster Wanda Hebly. Met als doel de prachtige woestijnlandschappen te beschermen en schoon en onaangetast over te dragen aan toekomstige bezoekers. De stichting maakt de bevolking aan de rand van de Sahara bewust van milieuvraagstukken en plant boompjes om op de oprukkende Sahara het hoofd te bieden. Bent u geïnteresseerd in dit project?? Kijk op de website van Sahara Roots.

 

 

Laat u inspireren: