Mozambique

Mozambique begint zich steeds meer te ontwikkelen tot exclusieve strandbestemming, met fijne combinatie van strand en onderwaterwereld.
De kustlijn is maar liefst 2500km lang en bezaaid met kokospalmen.
De koraaleilanden van de Bazaruto Archipel met indrukwekkende zandduinen en ongerepte stranden zijn de droom van elke duiker, strand- en natuurliefhebber. De hotels liggen als kleine pareltjes langs de uitgestrekte stranden en hebben een authentieke en ongedwongen sfeer. Een strandvakantie in Mozambique is vrijwel altijd op all inclusive basis en de ultieme verlenging van een reis naar Zuid Afrika.

Voor de kust van de hoofdstad ligt Machangulo, een schiereiland dat verrast met eindeloze, parelwitte zandstranden en ongerepte zandduinen. Duikliefhebbers kunnen terecht bij de ondiepe koraalriffen die hier vlak voor de kust liggen. In circa anderhalf uur kunt u vanuit Maputo per speedboot naar Machangulo gebracht worden. Machangulo Beach Lodge ligt tussen de duinen en is een echte aanrader, met slechts 14 suites aan een  heerlijk strand.

White Pearl Resort ligt op 25km van de grens met Zuid Afrika of 30 minuten vliegen vanaf Maputo.  Het ligt aan een eindeloos zandstrand in een beschutte baai. De 22 suites op palen hebben elk een groot terras met zwembadje. Aan het strand lokken de zwembaden met heerlijke dagbedden, trendy beach bar, restaurant en tal van watersporten. Dit is “barefoot luxury”op zijn best.

De eilanden van de Bazaruto Archipel zijn nog nauwelijks bezocht en vormen een nationaal park, vanwege het rijke vogelleven, de koraalriffen en de vele kleurrijke zeedieren. Hier ligt het Anantara Bazaruto Island Resort met 44 prachtige villa’s en veel sportfaciliteiten en vanuit Vilanculos per vliegtuigje bereikbaar.

Het luxe eco paradijs Azura is gelegen op Benguerra island, op ongeveer twee uur vliegen van Johannesburg en 10 minuten per helicopter vanaf Vilanculos. Het beschikt over 16 villa’s met ieder een eigen zwembad en veel privacy. Er zijn heel veel activiteiten mogelijk, maar het is ook verleidelijk om lekker niets te doen.

 

Laat u inspireren: