India: land van contrasten

Een kleurrijke veelzijdige bestemming met bergen, stranden en woestijnen.
De historische steden in Rajasthan worden tot de mooiste van het land gerekend.
Onze 16-daagse rondreis Rajhastan is een ontspannen reis langs de hoogtepunten van Noord India, in een rustig tempo met tijd om van de sfeervolle hotels te genieten. De reis begint in Delhi en na de bezichtiging volgt een bezoek aan Agra. De Taj Mahal, de versteende Ode aan de Liefde is één van de zeven wereldwonderen en je kunt hier niet mooier slapen dan in het Oberoi Amarvilas

Ga vervolgens met auto met privé chauffeur een rondreis maken langs de steden van Rajasthan met overnachtingen in sfeervolle paleishotels.
Ramathra Fort is meer dan 350 jaar oud en is een bijzondere uitvalsbasis voor het tijgerpark Ranthambore National Park.
Een landelijke rit leidt naar Jaipur en een overnachting in het historische Samode Haveli hotel is een aanrader. Daarna gaat de reis “off the beaten track” naar de woestijnsteden Bikaner en Jaisalmer, waar veel te zien is. Bezoek in Jodhpur het indrukwekkende Fort en maak kennis met de Bishnoi-stam. Via de tempels van Ranakpur gaat de reis verder naar Shahpura Bagh, een prachtige plek voor een stopover op weg naar Udaipur. Ten slotte wacht de oasestad Udaipur, gelegen aan een meer waar het wereldberoemde Lake Palace Hotel in drijft in het meer.
Maak bij zonsondergang een romantische boottocht over het meer en zie hoe de prachtige paleizen op de oever roze kleuren.

De reis kan verlengd worden met een verblijf aan de stranden van Goa, een voormalige Portugese kolonie met historische huizen. De bekendste badplaats van India heeft ongerepte stranden en onze favoriet is Ahila by the Sea.

India kent een eeuwenoude traditie, de Hindoeïstische gezondheidsleer Ayurveda is de oudste en bekendste en richt zich op het herstellen van de balans tussen lichaam en geest. De deelstaat Kerala is de bakermat van deze gezondheidsleer en hier kun je terecht in het Coconut Lagoon Resort of het Somatheeram Resort. Voor uitsluitend  yoga en wellness ga je naar het bergachtige noorden, waar het kuuroord Ananda in the Himalayas ligt. Wil je echt iets bijzonders meemaken in de hoge bergen kijk dan naar The Ultimate Travelling Camp in Noord India.

 

 

 

 

Laat u inspireren: