Zambia: Nog onontdekt

Zambia is een nog vrij onontdekte bestemming in Afrika waar je een ongerepte natuur aantreft boordevol wild. Het land is voor een groot deel beschermd natuurgebied en kenmerkend zijn de grote rivieren die in de droge tijd veel wild aantrekken. Lower Zambezi biedt spannende kano tochten op de Zambezi Rivier en South Luangwa staat bekend om zijn uitstekende netwerk van loopsafari’s waarbij je met een gids en gewapende ranger van de ene lodge naar de andere loopt. Juni t/m september is de beste tijd voor een bezoek aan Zambia.

De Victoria watervallen liggen op de grens van Zambia en Zimbabwe en dit is het startpunt van de reis. Het Royal Livingstone Hotel en Tongabezi Lodge liggen beiden aan de Zambezi rivier en zijn een perfecte mooie uitvalsbasis. Naast een bezoek aan de watervallen en relaxen aan het zwembad kun je er wildwater raften en kano-tochten maken. Het is zelfs mogelijk om op een onbewoond eilandje midden in de Zambezi rivier te overnachten.

De reis gaat verder naar het Lower Zambezi National Park, stroomopwaarts gelegen aan de Zambezi rivier en landschappelijk gezien wellicht het mooiste park van het land. Onze favoriete lodge is hier het Chongwe River Camp met een spectaculaire ligging aan twee rivieren en met een hippo pool voor de deur. De lodge beschikt ook over een uniek privé huis dat voor een familie of groep vrienden af te huren is.

South Luangwa National park ligt in het noorden van Zambia en is een van de dierrijkste parken van het land en de plek om luipaarden en leeuwen te spotten. Norman Carr Safari’s  biedt tevens de mogelijkheid om van lodge naar lodge te wandelen en zo de natuur van heel dichtbij beleven.

Vanuit South Luangwa is het mogelijk om direct naar Lilongwe te vliegen voor een verlenging aan het Malawi Meer, een super mooie plek om te relaxen, te zwemmen en te watersporten. Bijvoorbeeld op Likoma Island in hotel Kaya Mawa dat beschikt over tien chalets, waaronder twee family chalets. Vanuit Lilongwe kun je dan via Nairobi weer retour naar Amsterdam vliegen.

 

 

Laat u inspireren: