Zuid Afrika : Mooi & charmant

Zuid-Afrika is één van onze meest gevraagde bestemmingen, waar het van november t/m april goed toeven is. Je kunt er zelf met de huurauto op uit trekken en walvissen gaan spotten of gaan fietsen in de wijngaarden. De natuur is overweldigend met bergen in alle kleurtinten en vergezichten over de kustlijn. Dat wildlife zich niet beperkt tot de wildparken zie je op Boulders Beach, waar pinguïns rondscharrelen.

In Kaapstad is onlangs is het spectaculaire ZEITZ MOCAA museum geopend met ’s werelds grootste collectie Afrikaanse moderne kunst, een must voor kunstliefhebbers. Ga eens overnachten  in Hotel The Silo, een architectonisch hoogstandje met een glazen zwembad op het dak. Het Mount Nelson Hotel is beroemd om de high-tea in de tuin en het gezellige Camps Bay staat bekend om het mooie strand en uitstekende restaurants. De keuze aan hotels is groot.

Iets buiten Kaapstad liggen de wijndorpjes Stellenbosch, Franschhoek en Paarl in een schitterende natuur met historische wijnhuizen waar je heerlijk kunt eten en overnachten. Tot de toppers behoren Delaire Graff Estate en Babylons Toren, een Nederlandse boerderij uit 1692 met de mooiste biologische moestuin van het land. Aan het begin van de beroemde Garden Route ligt Swellendam, met langs de hoofdstraat historische huizen in Nederlandse stijl. Ons vaste logeeradres Bloomestate is de uitvalsbasis voor een bezoek aan natuurpark De Hoop. Met op de achterbank een heerlijke picknick bezoek je het mooie park aan zee, waar je wandelend of per fiets zebra’s, bontebokken en struisvogels tegenkomt. Voor de kust zwemmen van juni t/m november de walvissen voorbij.

Houd je van een ruige natuur dan mag een bezoek aan Mount Ceder niet ontbreken. Hier kun je wandelen en op zoek gaan naar oude rotstekeningen van duizenden jaren oud. In de Cederberg Lodge krijg je bij aankomst een sleutel van een privé cottage met veel privacy en een veranda, waar je wild kunt spotten en genieten van een ongekende rust.

Aan het einde van de reis is Paternoster de beste optie om aan zee nog even tot rust te komen. Het kleine vissersdorpje ligt aan twee ongekend mooie zandbaaien, niet ver van het West Coast National Park. Zoek je luxe en comfort dan is Hotel de Strandloper de juiste keuze, met een heerlijk zwembad, fietsen en prachtige hotelkamers. In Paternoster komen veel inwoners van Kaapstad om lekker te eten, bijvoorbeeld in restaurant Wolfgat, een van de beste restaurants van het land. Iets zuidelijker ligt Langebaan aan een beschutte baai en zeer in trek bij wind- en kitesurfers.

 

 

 

 

Laat u inspireren: