Senegal : Easy Going

Senegal is nog vrij onontdekt, maar heeft zijn bezoekers veel te bieden. Een heerlijk klimaat, prachtige natuur en een goede keuken, met veel verse vis. Dankzij Youssou N’Dour hebben veel mensen al kennisgemaakt met de heerlijke muziek uit Senegal. Senegal is geschikt voor een rondreis, een avontuurlijke familievakantie, een surfvakantie of een strandverblijf.

Senegal is eenvoudig te bereiken met een vlucht via Parijs. De hoofdstad Dakar is een typisch Afrikaanse kleurrijke hoofdstad met veel markten en enkele uitstekende hotels waaronder Radisson Blu, dat aan zee gelegen is. Daarna gaat de reis langs de kust in zuidelijke richting.

Zo’n 80km ten zuiden van Dakar ligt Saly, de grootste badplaats van West Afrika met golf (18 holes), paardrijden, vissen, tennissen en diverse watersporten.
Het biedt prachtige zandstranden en in het nabijgelegen Bandia reservaat leven neushoorns, krokodillen, zebra’s en antilopen. Le Lamantin Beach Resort is hier het beste hotel en ligt direct aan een mooi strand en grenst aan de heilige bossen van Bandia. Er is een groot zwembad dat in de wintermaanden verwarmd wordt alsmede een haventje vanwaar de bootjes vertrekken. De 145 kamers zijn ondergebracht in het hoofdgebouw of in de tuin.

Les Collines de Niasam Lodge  ligt op een betoverende plek op 150km afstand van Dakar bij het dorpje Palmarin tussen eeuwenoude Baobab bomen.
Het kleinschalige hotel bestaat uit hutten gelegen in de Sine Saloum Delta waar je een boottocht door de mangroves kunt maken. Het beschikt over speciale familiekamers en een eigen zwembad.

Hotel Les Palétuviers ligt midden in het authentieke dorp Toubacouta, tussen de savanne en de Sine Saloum Delta.  De hutten zijn gebouwd van natuurlijke materialen en er is een  zwembad. Daarnaast is er ook een bijzondere mogelijkheid om op het strand te slapen. Er worden meerdere activiteiten en excursies aangeboden.

Club Med ligt in Cap Skirring aan zee, omgeven door een mooi palmenbos. Er hangt een typisch Afrikaanse sfeer en er zijn veel mogelijkheden om te sporten tijdens de vakantie. Je kunt er onder meer golfen, zeilen of tennissen. De Club Med is te bereiken met een Transavia chartervlucht vanuit Parijs.

 

Laat u inspireren: