Zuid Afrika : Kaapstad

Kaapstad leent zich uitstekend voor een stedentrip! Je vliegt er met de KLM direct naar toe, er is geen tijdverschil en in en buiten de stad is veel te beleven.
De bruisende stad aan zee heeft gezellige terrassen, winkels, markten, botanische tuin, uitgestrekte stranden. Chapman’s Peak Drive is een adembenemend mooie route langs zee met grote kans om zeehonden te spotten. Vaar met een bootje naar de voormalige gevangenis op Robbeneiland, waar Nelson Mandela vele jaren heeft doorgebracht. In de omgeving liggen mooie stranden en het strand bij Muizenberg met de fotogenieke strandhuisjes wordt gezien als het beste surfstrand. Gezien de vele uitstekende restaurants is Kaapstad inmiddels ook een culinaire bestemming geworden.

Onlangs is het spectaculaire ZEITZ MOCAA museum geopend met ‘s werelds grootste collectie Afrikaanse moderne kunst, een must voor kunstliefhebbers. Ga eens overnachten in The Silo, een architectonisch hoogstandje met een glazen zwembad op het dak. The One & Only is een prima alternatief met een heerlijke tuin waar het mooiste zwembad van Kaapstad te vinden is. Het Mount Nelson Hotel is beroemd om de high-tea in de tuin en het gezellige Camps Bay staat bekend om het mooie strand en uitstekende restaurants. Daar slapen we zelf het liefst in Pod, een stijlvol boetiekhotel vlakbij zee. Daarnaast hebben wij ook grote keuze aan kleinschalige guesthouses en villa’s in portefeuille.

Iets buiten Kaapstad liggen de wijndorpjes Stellenbosch, Franschhoek en Paarl in een schitterende natuur met historische wijnhuizen waar je heerlijk kunt eten en overnachten. Tot de toppers behoren Cloud Estate en Babylons Toren, een Nederlandse boerderij uit 1692 met de mooiste biologische moestuin van het land.

Ook het badplaatsje Paternoster is een aanrader, dat ligt westelijk van Kaapstad. Het beste logeeradres is het Strandloper Boutique Hotel en in restaurant Wolfgat kookt Kobus de sterren aan de hemel.

Voor de kust zwemmen van juni t/m november de walvissen voorbij.

 

Laat u inspireren: