Myanmar: reis terug in de tijd

Marco Polo noemde het “Land van Goud” vanwege de ontelbare gouden pagodes die het land rijk is. In het fotogenieke land beheersen de monniken het straatbeeld met scharlaken rode gewaden. Voor de hoofdstad Yangon is de Governors Residence, een mooie uitvalsbasis. Het elegante teakhouten herenhuis uit 1920 ligt in de groene ambassadewijk in een tuin omgeven door oude bomen en vijvers met  lotusbloemen. Alhoewel Yangoon  een drukke stad is, is het echte centrum betrekkelijk klein. Langs brede avenues en pleinen liggen mooie gebouwen in Art Deco stijl met daarnaast Victoriaanse paleizen.

De reis gaat verder naar Bagan, de grootste attractie van het land. Als één van de oude Koninklijke hoofdsteden van Zuidoost-Azië biedt het een enorme rijkdom aan oude pagodes en stupa’s. Een ballonvaart tijdens zonsopkomst is een onvergetelijke ervaring. Dan is de vlakte van Bagan gehuld in een mystieke mist, waar de toppen van duizenden tempels bovenuit steken. Maak daarna een wandeling of fietstocht langs het tempelcomplex in Oud Bagan en het plaatsje Nieuw Bagan. Het Aureum Palace Hotel heeft uitzicht op de tempels.

Mandalay vormt het epicentrum van het boeddhisme, nergens ter wereld wonen zoveel monniken als in Mandalay. De bekendste bezienswaardigheid is de Mandalay Hill met een pagode op 200m te bereiken via 1730 treden. Aan de overkant van de rivier ligt Sagaing, een eeuwenoud meditatieoord met honderden pagodes en kloosters, en het religieuze centrum van het land.  De grootste toeristische attractie is de U Bein-brug, een voetgangersbrug uit 1870 van ruim 1,2 km en de langste houten brug ter wereld. Het Mandalay Hill Resort ligt aan de voet van Mandalay Hill met panoramisch uitzicht. Daarna brengt een korte vlucht je naar het Inle Meer, gelegen op 900m en omzoomd door 17 dorpen die op palen zijn gebouwd. Bezoek de drijvende tuinen en kleurrijke markten en overnacht in het Inle Lakeview hotel.

De reis eindigt in het Sandaway Resort aan het strand van Ngapali Strand, een prachtig wit strand, omzoomd met palmbomen. Zo zag Thailand er 50 jaar geleden uit; de dorpelingen leven voornamelijk van de visvangst en op het strand liggen miljoenen de visjes te drogen. De ossenkar is het hulpmiddel om de vracht vanuit de zee  aan land te brengen.

Let op! Myanmar heeft een tropisch klimaat en kan het beste van oktober tot februari bereist worden. Dan is de vraag groot en het is daarom belangrijk om de reis ruim op tijd te boeken. 

Prijs vanaf: € 5645  per persoon

 

 

Laat u inspireren: